Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA. ANM anunță SCHIMBĂRI MAJORE de temperaturi. VIN FURTUNILE
VREMEA. ANM anunță SCHIMBĂRI MAJORE de temperaturi. VIN FURTUNILE

VREMEA. ANM anunță SCHIMBĂRI MAJORE de temperaturi. VIN FURTUNILE

Experții ANM au anunțat că vremea se strică iar./ miercuri vom avea parte de mai mai multe averse de ploaie, dar și de descărcări electrice.

VREMEA. Miercuri se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice local în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud cerul va fi variabil, iar șansele pentru producerea unor averse vor fi foarte scăzute. Cantitățile de apa vor fi relativ slabe, doar izolat (și îndeosebi la munte) urmând să se strângă până la 15-20 de mm.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 25 și 30 de grade în Transilvania și Maramureș și 28-33 de grade în restul țării, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra, din nou, în estul Luncii Dunării.

Joi, instabilitatea atmosferica va rămâne pronunțată în jumătatea nordică a țării, unde local își vor face apariția aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice, scrie Antena1.

Spre seară, în nord-vest furtunile vor deveni severe, un front cald urmând să conducă la creșterea dinamicii aerului în troposferă. Astfel, pe lângă ploile torențiale ce vor cumula izolat până la 15-20 de mm, se va semnala și grindină de dimensiuni mici și medii și intensificări ale vântului care pentru scurt timp pot luă aspect de vijelie; astfel de răbufniri violențe ale vântului vor fi legate mai ales de începutul averselor, când cedarea de căldură va fi cea mai intensă.