Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă meteo în România. Fenomen bizar pe litoral. FOTO în articol
Alertă meteo în România. Fenomen bizar pe litoral. FOTO în articol

Alertă meteo în România. Fenomen bizar pe litoral. FOTO în articol

Vremea a luat-o razna pe litoral. Fenomenele meteo sunt extreme, de la vânt, tunete şi fulgere până la ploi cu gheaţă. Sunt fenomene apărute brusc din cauza temperaturilor ridicate, spun meteorologii.

După zilele de primăvară, vremea s-a schimbat brusc pe litoral. Temperaturile ridicate provoacă fenomene meteo  caracteristice lunilor de vară. La Năvodari și Lumina, în jurul orei 13,00 cerul s-a întunesct brusc și a început să cadă grindina. Gheața din cer a acoperit spațiile verzi și trotuarele.

Totul a durat câteva minute, apoi grindina s-a transformat în ploaie torențială, cu picături mari și calde. În scurt timp centrul orașului Năvodari a fost acoperit de șuvoaie care au inundat străzile principale. ”Ne plimbăm cu telegondola în centrul orașului”, au comentat năvodărenii pe Facebook.

A  plouat puternic și la Constanța, iar deasupra mării, cerul s-a luminat din cauza fulgerelor. Sunt fenomene care de obicei se întâmplă în lunile mai și iunie, dar, din cauza temperaturilor ridicate, au apărut și în această perioadă a anului, au transmis meteorologii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: