În Maramureş, nordul Crişanei şi al Moldovei, dar şi în Transilvania  şi la munte, instabilitatea atmosferica se va manifesta în special în a doua parte a zilei, prin înnorari temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe spaţii mici vijelii şi grindină.

Ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, pe arii restrânse, cantitaţile de apă vor depăşi 15 – 25 litri pe metrul pătrat.

Maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 33 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade Celsius.

Vremea în București

În Capitală, meteorologii anunță o vreme calduroasă. Temperatura maximă va fi de 33 de grade, iar cea minima de 19 grade.

Vremea la munte

Meteorologii anunță că, la munte, instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în a doua parte a zilei, prin înnorari temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe spaţii mici grindină. Ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, pe arii restrânse cantităţile de apă vor depaşi 15 – 25 litri pe metrul pătrat.

Vor fi 17 grade Celsius pe Ceahlău, 21 grade Celsius pe Semenic şi 22 grade Celsius pe Păltiniş şi 23 grade Celsius în Sinaia. Cel mai cald o să fie în Poaiana Braşov şi Predeal, unde se vor înregistra 25 de grade Celsius.

Vremea pe litoral

Pe litoral, vremea va fi numai bună de mers la plajă, șansele de precipitații fiind de doar 10%. Temperatura maximă va fi de 29 grade Celsius, iar cea minimă de 20 grade Celsius.

În următoarele zile, meteorologii anunţă vreme călduroasă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii. Temperaturile maxime vor urca, în anumite zone, până la 35 de grade Celsius.