Astfel, meteorologii au anunțat că în nordul, centrul și estul țării vor fi averse sub formă de ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice, grindină și, local, intensificări ale vîntului alătri.

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, fenomenele precum aversele torențiale sub formă de ploi, însoțite de descărcări electrice, se vor semnala local, mai ales după orele prânzului și seara. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 11 și 19 grade Celsius.

În Maramureș și în Crișana, maximele vor fi între 20 – 23 de grade Celsius, fiind mai scăzute față de media normală a acestei perioade.

În Moldova și în Oltenia – între 22 și 28 de grade Celsius, iar în Muntenia și în Dobrogea mercurul din termometre nu va depăși intervalul 24 – 29 de grade.

În Banat se anunță o vreme rece, maximele fiind curpinse între 21 și 25 de grade Celsius.

Vremea în București

În Capitală, cerul va fi temporar noros, iar după-amiază și seara se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade Celsius, minima din timpul nopții fiind încadrată între 15 și 17 grade Celsius.  

Vremea la munte

Cerul va fi temporar noros. Local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile se vor situa în intervalul 22 și 26 de grade Celsius, minimele din termometre fiind încadrate între 15 și 17 grade.

Vremea pe litoral

La mare, vremea va fi instabilă, cerul fiind temporar noros. Izolat se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie și descărcări electrice. Maximele vor fi între 25 – 26 de grade Celsius, iar minimele – între 18 și 19 grade Celsius.