Astfel, potrivit prognozei meteo de luni, 17 mai, vremea în România va contin ua să fie instabilă. În  cea mai mare parte a țării va ploua, iar temperaturile maxime vor oscila între 16 și 25 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 6 și 14 grade.

Prognoza meteo luni, 17 mai. Cum va fi  vremea în principalele regiuni ale țării.

Meteorologii a nunță că se vor semnala averse și descărcări electrice în jumătatea de vest și local î nest, iar noaptea, pe mai extinse în nord-vest, nord și zonele de munte.

De aseemenea, izolat va cădea grindina, iar vântul va sufla ceva mai puternic în majoritatea regiunilor.

Dobrogea

Temperaturile maxime se vor situa între 18 și 24 de grade Celsius, iar cele minime între 13 și 15 grade.

Moldova

Meteorologii prognozează valori maxime de 22 – 25 de grade, și minime de 10 – 14 grade.

Maramureș.

Temperaturile maxime vor varia între 18 și 21 de grade Celsius, iar cele minime între 7 și 10 grade.

Crișana

Sunt așteptate valori maxime de 16 – 19 grade și minime de 8 – 11 grade, iar pentru Banat maxime de 18 – 21 grade și minime de 9 – 11.

Transilvania

Potrivit meteorologilor, prognoza ANM arată că temperaturile maxime în Transilvania vor fi între 16 și 21 de grade, iar cele minime vor varia între 6 și 11 grade.

Muntenia

Valorile maxime vor fi de 17 – 22 de grade, iar minimele de 8 – 13 grade, iar în Oltenia temperaturile maxime se vor situa între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 9 și 14 grade Celsius.

Prognoza metei, 17 mai. Cum va fi vremea în București

Potrivit meteorologilor, în Capitală, cerul va fi înnorat și trecător va ploua, mai ales spre seară și noaptea. Temperatura maximă va fi în jur de 23 de grade Celsius, iar minima va fi de 12, 13 grade. Vântul va sufla în general moderat.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi în general instabilă. Se vor semnala averse şi descărcări electrice, ziua în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, iar noaptea şi în rest. Izolat, va cădea grindină. Noaptea, vântul va sufla la rafală cu peste 70 – 80 km/h, dar doar pe scurte durate de timp. Temperaturile vor și în ușoară creștere față de ziua precedentă.

Pe litoral, temperaturile maxime se vor situa între 18 și 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 14, 15 grade. Cerul va fi temporar noros. Se vor înregistra averse, în general slabe cantitativ, și descărcări electrice cu precădere spre seară și noaptea. Vor fi inclusiv condiţii de grindină.