Meteorologii anunță că valorile termice vor crește în mare parte a teritoriului României, miercuri, 16 iunie, dar vremea va rămâne în continuare instabilă.

În partea de est a țării și în zonele montane, se va remarca instabilitate atmosferică semnificativă, care se manifesta prin ploi cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt se vor intensifica și se pot semnala și condiții de vijelii și grindină. Local, cantitatea de apă va atinge 30 l/mp, iar teritorial 50 l/mp. Prin acumulare, meteorologii avertizează că se pot semnala depășiri ale cantității de apă de 80 l/mp.

În restul teritoriului țării, cerul va fi varibil și, local, se pot semnala averse, înnorări și descărcări electrice. Vântul va sufla cel mult moderat.

Temperaturile minime se vor situa între 9 și 17 grade, iar cele maxime între 21 de grade la mare și 31 de grade în Oltenia. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra, de asemenea, în Câmpia de Vest.

Vremea în București

În București, temperaturile vor înregistra creșteri, însă vremea va rămâne instabilă. Astfel, cerul va fi variabil, iar, temporar, va prezenta înnorări accentuate. Aversele de ploaie vor fi prezente în a doua parte a zilei și seara – vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor atinge 15 l/mp, însă prin acumulare se pot semnala și cantități de 25 l/mp.

Rafalele de vânt vor fi slabe și moderate. În a doua parte a zilei, se vor semnala intensificări ale vântului de maximum 45 km/h.

Temperaturile minime se va situa între 14 și 15 grade, temperaturile maxime vor fi de 26 de grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, instabilitatea atmosferică va fi prezentă în continuare. Se vor semnala înoorări, averse torențiale însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat, se poate remarca prezența grindinei și a vijeliilor.

În Carpații Orientali și Meridionali, cantitățile de apă vor depăși, local, 25 l/mp, iar pe arii restrânse pot atinge 50 l/mp.

Temperaturile se vor menține în același interval ca cel din zilele trecute.

Vremea la mare

La mare, vremea va fi răcoroasă. Cerul va prezente înnorări. Temporar, vor fi prezente și aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice. Se pot semnala inclusiv condiții de grindină.

Cantități de apă vor depăși, local, 35 l/mp. Prin acumulare, vor depăși 50 l/mp.

Rafalele de vânt vor fi moderate. Pe timpul zilei, vântul poate sufla cu 60 km/h.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 16-17 grade. Cele maxime vor fi de 19 grade. Temperatura apei mării va varia între 17 și 19 grade.