Vremea în minivacanța de Paște. Val de aer rece după „cupola de foc”

Vremea în minivacanța de Paște. Val de aer rece după „cupola de foc” Vremea. Sursa foto: Pixabay

Administraţia Națională de Meteorologie(ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 aprilie – 13 mai 2024. Conform meteorologilor, începând cu ziua de miercuri, 17 aprilie o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, va duce la o răcire accentuată în toate regiunile țării.

Cum va fi vremea de Paște. Prognoza meteo actualizată

vreme

Sursă foto: Pixabay

Conform directorului  exectutiv al ANM, Florinela Georgescu, în  luna aprilie și  în primele zile din mai  se vor înregistra temeperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade. Cu toate acestea, de 1 Mai și de Paște, se vor înregistra ploi, cu precădere la munte.

„Vorbim de o perioadă în care manifestările de vreme se încadrează în cele de început de sezon cald, deci ploile vor avea mai ales caracter de averse, ploi de scurtă durată”, a subliniat directorul ANM, Florinela Georgescu, într-o intervenție la Antena 3. 

Luni, 15 aprilie, vremea va fi deosebită de caldă, pentru această perioadă. Sunt așteptate temperaturi de 30 C, în sudul țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale , în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-estice. Cantitatea de precipitații va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ulteriror, după valul de aer cald, în România, temperaturile vor scădea brusc, a transmis ANM.

 ANM: Lapoviță, ninsoare, viscol la munte

Băile Herculane, vacanță, munte, turiști, atracții turistice

Sursa foto: Dreamstime.com

După valul de aer tropical, România va fi cuprinsă de un val de aer rece.

„Începând cu ziua de miercuri, 17 aprilie o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, va duce la o răcire accentuată în toate regiunile țării. Astfel, regimul termic va fi în scădere bruscă și valorile maxime vor trece cu greu de 10...15 grade. Aria precipitațiilor va fi în extindere, iar în zonele montane se vor transforma în lapoviță și ninsori. Vântul va amplifica senzația de frig, urmând ca pe creste să avem și viscol intens", au explicat specialiştii ANM, conform observatornews.ro.