Evenimentul Zilei > Vremea > Vreme caldă la final de februarie. Temperaturile vor fi pozitive
Vreme caldă la final de februarie. Temperaturile vor fi pozitive

Vreme caldă la final de februarie. Temperaturile vor fi pozitive

Vremea se va încălzi în ultima parte a lunii februarie, urmând să se înregistreze temperature pozitive pe cea mai mare parte a teritoriului României.

Marți, 25 februarie, vremea se va menține foarte caldă, temperaturile urmând să se încadreze între 0 – 8 grade (minimum) și 7 -18 grade, maxim. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea în nord-vestul ţãrii, unde izolat va ploua slab. În schimb, în nordul Carpaţilor Orientali va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar local şi temporar şi în regiunile nord-vestice şi estice.

Miercuri, 26 februarie, temperaturile se vor menține în creștere, îndeosebi în sudul şi estul ţãrii, unde. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 20 de grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade. În regiunile intracarpatice, vor fi înnorări şi va ploua pe arii extinse, cantitãţile de apã urmând să depășească 10…15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va avea înnorãri temporare și se vor înregistra ploi slabe. ,La munte vor fi precipitaţii mixt iar trecător vor fi posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în zona montanã.

Pentru joi, 27 februarie 2020, meteorologii prevăd o răcire a vremii și precipitații sub formã de ploaie în sud şi est și sub formă de ninsoare la munte. Vântul va avea intensificãri la munte, în special pe creste, iar local şi cu viteze mai mici şi în restul zonelor, cu precãdere în cele sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 12 grade, iar cele minime între -3 şi 4 grade, mai coborâte în depresiuni.