Evenimentul Zilei > Social > Vrei să crești o pisică în apartament? Trebuie neapărat să știi aceste lucruri
Vrei să crești o pisică în apartament? Trebuie neapărat să știi aceste lucruri

Vrei să crești o pisică în apartament? Trebuie neapărat să știi aceste lucruri

Pentru îngrijirea pisicilor de apartament este necesar să știi cinci lucruri.

Creșterea unei pisici într-un apartament nu este un lucru dificil, dar presupune respectarea anumitor reguli. Pisicile sunt animale mai mici decât câinii. Lor le place să locuiască în spații de dimensiuni reduse, un apartament fiind un loc potrivit pentru micile feline.

Cei mai mulți câini necesită spații deschise deoarece au nevoie să alerge, ei trebuind scoși afară mult mai des.

Pisicile trebuie supravegheate medical

Sanatatatea unei pisici care trăiește într-un apartament este un lucru important de care trebuie să țină cont proprietarul ei. Indiferent de mediul în care trăiesc felinele, starea lor de bine este condiționată de supravegherea medicală. Astfel, este necesară efectuarea vizitelor dese la medicul veterinar precum și aplicarea unei scheme de vaccinare care să fie recomandate de medic.

Dacă locuiești într-un apartament, este necesar să te asiguri că pisica nu iese pe geam deoarece pot apare diferite incidente. Pisica trebuie supravegheată atunci când se urcă la geam iar camerele trebuie aerisite pe rând. Pentru ca să nu fie distruse canapelele, perdelele sau alte obiecte, pisicii trebuie să i se asigure locuri special amenajate pentru ca să își ascută ghearele, existând multe jucării care pot fi folosite în acest scop.

Pisicile adoră să se joace

Deoarece sunt animale de vânătoare trebuie ca minim o dată pe zi să se joace cu diferite obiecte care sugerează vânătoarea. Iubitorii de pisici trebuie să amenajeze mobilierul din casă astfel încât pisica să poată sări de pe o piesă de mobilier pe alta,  indiferent dacă este vorba de o măsuță de cafea sau o canapea.

Pisicile de apartament ar putea trăi fericite întreaga viață în interior, fără să părăsească pereții domiciliului lor. Din acest motiv este important să se simtă în largul lor, potrivit obiectiv.info.