Evenimentul Zilei > International > Vouchere de 50 de euro pentru a fi cheltuite în restaurante și cafenele. Cine le oferă
Vouchere de 50 de euro pentru a fi cheltuite în restaurante și cafenele. Cine le oferă

Vouchere de 50 de euro pentru a fi cheltuite în restaurante și cafenele. Cine le oferă

Primăria din Viena va acorda fiecărei familii vouchere în valoare de 50 de euro, pentru a fi cheltuite în restaurantele şi cafenele din oraș, de vineri, când localurile se vor redeschide.

 

Michael Ludwig, primarul social democrat, care își dorește să fie reales la alegerile municipale din 22 octombrie, a anunţat această măsură în valoare de 40 de milioane de euro printr-un mesaj publicat miercuri pe Twitter.

Celebrele restaurante şi cafenele din capitala Austriei au fost închise în data de 16 martie, când a fost introdusă o măsură de carantină la nivel naţional pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Astfel, măsura edilului Vienei vine să suplimenteze un plan naţional al guvernului federal, care vrea să ajute restaurantele prin reducerea unor taxe precum Taxa pe Valoarea Adăugată, taxa pe băuturi non-alcoolice şi o taxă specială pentru vinul spumant. Sectorul restaurantelor şi cafenelelor este unul din cele mai grav lovite de măsurile de izolare, al căror impact a fost agravat de colapsul turismului.

Locuitorii capitalei vor primi vouchere via mail. Persoanele singure vor primi un voucher în valoare de 25 de euro. De asemenea, restaurantele şi cafenelele pot schimba voucherele și pentru bani cash, anunță Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: