Evenimentul Zilei > Social > Vouchere alimente 2022. Când expiră banii de pe card. Sunt valabile doar câteva luni
Vouchere alimente 2022. Când expiră banii de pe card. Sunt valabile doar câteva luni

Vouchere alimente 2022. Când expiră banii de pe card. Sunt valabile doar câteva luni

Banii de pe tichetele sociale pentru alimente expiră după câteva luni. Voucherele trebuie folosite cât mai rapid, iar suma nu poate fi retrasă de pe card pentru a achiziționa alte lucruri.

Vouchere pentru alimente au o perioadă de valabilitate, iar românii care le primesc trebuie să meargă la cumpărături cât mai repede pentru a nu pierde banii. „Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Banii de pe tichetele sociale trebuie folosiți în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente. De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început să trimită voucherele prin programul guvernamental ”Sprijin pentru România”.

„Tichetele sociale disponibile pe suport electronic (card) au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. Această inițiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în România, din perspectiva numărului de beneficiari. Mai exact, peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei”, mai arată instituția.

Ele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului. Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS. Voucherele sunt doar pentru alimente, iar banii de pe card nu pot fi extrași.

sursa: arhivă EVZ

De când sunt valabile voucherele pentru alimente

Supermarketurile Kaufland deja au anunțat că românii vor putea cumpăra alimente cu voucherele din luna august. Sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.

„Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland.

Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată”, se arată în comunicatul de presă, potrivit A3.