Liberalii s-au adunat, alături de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, iar apoi au dus la biroul preşedintelui instituţiei un poster cu Diaspora. Valeriu Zgonea nu se afla, însă, în birou, informează Agerpres.

"Acţiunea are legătură cu votul prin corespondenţă. Nu odată PSD a invocat necesitatea adoptării acestei legislaţii în timp scurt. Zilele trecute PSD a făcut o declaraţie care nouă ni se pare sfidătoare la adresa Diasporei. Au spus că undeva prin luna februarie probabil vom avea votul prin corespondenţă. Astăzi vom face acest demers (…) pentru a cere celor din PSD, în principal liderului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să convoace de urgenţă Birourile permanente reunite pentru a pune această lege pe ordinea de zi", a spus Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că proiectul depus de PNL privind votul prin corespondenţă a fost realizat cu consultarea instituţiilor de specialitate şi a menţionat că dezbaterile pot porni de la acesta.

La rândul său, Vasile Blaga a menţionat că există toate condiţiile ca până la 1 noiembrie să fie promovat proiectul de lege privind votul prin corespondenţă.

"Noi dorim ca acest proiect de lege să fie promovat şi sperăm ca PSD să se ţină de cuvânt că au spus de două ori, odată la Cotroceni, odată acum, că doresc să-l promoveze", a arătat Blaga