Evenimentul Zilei > Actualitate > VOT în Diaspora. Românii din SUA au mers la urne. În Chicago si Sacramento Klaus Iohannis a obținut 94% dintre voturi
VOT în Diaspora. Românii din SUA au mers la urne. În Chicago si Sacramento Klaus Iohannis a obținut 94% dintre voturi

VOT în Diaspora. Românii din SUA au mers la urne. În Chicago si Sacramento Klaus Iohannis a obținut 94% dintre voturi

Un număr de 378.811 de alegători s-au prezentat la vot duminică, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor primite de BEC până luni, la ora 8.00, din cele 294 secţii de votare organizate în străinătate. În Statele Unite ale Americii 17.710 de români au ieșit la urne.

Şi în State diaspora şi-a făcut datoria şi a pus umărul la instalarea normalităţii, a bunului simt şi a speranţei, votând masiv cu Klaus Iohannis. Comparativ cu turul întâi, românii s-au mobilizat şi au ieşit în număr şi mai mare pentru a fi siguri că votul lor contează şi pot face diferenţa la numărătoare.

De la Chicago – una dintre cele mai mari comunităţi româneşti din State – jurnalistul Marian Petruţa ne-a comunicat că au votat 2925  de români, dintre care 94% au votat pro Iohannis, aşadar Iohannis a făcut instrucţie cu Ponta. Şi la Sacramento, California, Ponta a fost pus la colţ de românii care au votat. Din cele 472 de voturi, 448 de voturi au fost pro Iohannis, un procentaj zdrobitor de 94%, date care ne-au fost communicate de către Abigail Budac, din comisia de votare.

Crăciunul a venit cu o luna şi jumătate mai devreme în România… e timpul să credem din nou în fairy tales şi în Santa….Klaus Iohannis. Frumoasă din pădurea adormită – România – s-a trezit după 25 de ani… după un sfert de secol de la revoluţie, românii au decis că e timpul să-şi ia ţară înapoi.Un neamţ a făcut Marea Unire din 1918, după aproape 100 de ani, un alt neamţ face marea unire a românilor împotriva hoţiei, a corupţiei, a minciunii şi a mojiciei, tăind capul hidrei comuniste.

Prin votul masiv acordat domnului Klaus Iohannis, românii speră că noul preşedinte al României să nu deschidă doar un nou drum către Europa, ci o adevărată autostrada! Autostrada unei vieţi decente şi respectul lumii întregi. E timpul să ne mândrim cu adevărat că suntem români şi normalitatea să-şi între în drepturi depline. Gutten Morgen, România!

GAME OVER, Mr. Ponta! NEW BALLS, Herr Iohannis!, ne-a scris, din Statele Unite, Viorel Vintilă


 

REZULTATE EXIT-POLL TURUL II şi  REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENȚIALE, pe evz.ro

De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 2 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro în 16 noiembrie pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014. De asemenea, pe evz.ro vei putea afla în timp real  rezultatele sondajelor exit-poll de la alegerile prezidentiale 2014. Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 2 al alegerilor prezidentiale 2014 si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.

CITIȚI pe EVZ.RO sondaje, prezența la urne, rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 în timp real.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: