Marți, vremea va deveni răcoroasă, local chiar rece pentru această perioadă, în timp ce, în restul teritoriului, vor fi apropiate de cele normale, chiar ușor mai ridicate în est și sud-est.

Cerul va avea înnorări și va ploua în majoritatea regiunilor. Ploile vor avea și caracter de aversă, local se vor cumula cantități de apă însemnate, iar în nord-est, est și sud-est se vor semnala descărcări electrice.

În zona montană, la altitudini de peste 1500 m, mai ales seara şi noaptea, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h în masivele cele mai înalte, dar se va intensifica temporar şi în celelalte zone, cu viteze ce vor depăşi local 55…65 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în Banat și 24…26 de grade în Bărăgan, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 11 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru București

În București, valorile de temperatură vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar minima va fi de 6….8 grade. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, mai ales în prima parte a intervalului.

Vortexul polar lovește România!

După ce în primele săptămâni de toamnă temperaturile au înregistrat valori cu mult peste media celor normale pentru această perioadă, specialiștii susțin că, începând de weekendul acesta, un val de aer polar urmează să lovească Bătrânul Continent.

Temperaturi scăzute urmează să se înregistreze până la mijlocul săptămânii următoare.

În cea mai mare parte a Europei vântul va bate cu putere, iar temperaturile vor coborî la valori cu cel puțin 10 grade mai reduse decât cele normale pentru această perioadă. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în Franța și Germania.