Evenimentul Zilei > Social > Vor mai ajunge americanii pe Lună? Un personaj cheie a renunțat la proiect
Vor mai ajunge americanii pe Lună? Un personaj cheie a renunțat la proiect

Vor mai ajunge americanii pe Lună? Un personaj cheie a renunțat la proiect

Unul dintre oamenii cei mai importanți din cadrul NASA, Doug Loverro a demisionat din funcția de director al programului pentru misiuni cu echipaj uman. Informația a devenit publică după ce angajații au primit un document intern pe această temă.

Doug Loverro a demisionat cu doar o săptămână înaintea unei misiuni programate care urmează să trimită doi astronauţi în spaţiu, de pe solul american, pentru prima dată după anul 2011. De la numirea sa, Loverro a avut drept obiectiv supervizarea viitoarelor lansări ale astronauţilor şi trimiterea unor misiuni cu echipaj uman pe Lună, până în 2024.

„Administratorul asociat al programului pentru misiuni cu echipaj uman, Doug Loverro, a demisionat din funcţie începând cu data de 18 mai”, se precizează în documentul transmis angajaților, la care face referire Reuters.

Într-un e-mail trimis colegilor, Loverro a precizat că plecarea sa are la bază „efectele acţiunilor personale”, între care a menționat riscurile pe care și le-a asumat pentru a respecta termenul limită de a trimite un echipaj uman pe Lună până în 2024.

„Este clar că am făcut o greşeală în acea alegere şi sunt singurul care trebuie să suporte consecinţele”, a adăugat el.

Doug Loverro a preluat funcţia în octombrie anul trecut pentru a conduce eforturile NASA de a trimite un echipaj uman pe Lună până în 2024, în carul unui calendar accelerat stabilit de administraţia Trump. După demisie, poziția sa va fi preluată, ca interimar, până la o nouă numire. de adjunctul său, Ken Bowersox, un fost astronaut.