Evenimentul Zilei > Actualitate > Vor fi amenzi și după 15 mai! Starea de alertă nu este cum ne-am închipuit
Vor fi amenzi și după 15 mai! Starea de alertă nu este cum ne-am închipuit

Vor fi amenzi și după 15 mai! Starea de alertă nu este cum ne-am închipuit

Marcel Vela vine cu o nouă veste, care pare să contrazică tot ce știam despre starea de alertă ce urmează să fie instaurată pe 15 mai.

La prima vedere, Ministrul de Interne a anunțat că vor exista amenzi și după data de 15 mai, doar că acestea vor fi supuse unor dezbateri publice înainte de fi adoptate, scrie RomaniaTV.

„Toate regulile vor avea si variante de sanctiuni in baza unor legi care sanctioneaza nerespectarea decizilor. Vom avea metode ca cei care fac gesturi reprobabil, discutabile, sa fie sanctionati intr-o firma sau alta conform legii”, a spus ministrul.

De asemenea, Vela a mai punctat și faptul că companiile trebuie să ajute la ridicarea presiunii de pe transportul în comun, făcând pentru angajații lor un program decalat.

„Operatorii economici, în general, de exemplu cei care vor avea peste 50 de angajaţi vor fi obligaţi ca să-şi decaleze activitatea, programul astfel încât să fie o presiune cât mai mică pe transportul public în comun.

Ca să dau un exemplu, dacă aveţi 60 de angajaţi, 20 să înceapă programul la 7, 20 la 8 şi 20 la 9 dimineaţa, ceea ce înseamnă o reducere a presiunii pe transportul public în comun cu două treimi.

În altă ordine de idei, vor fi obligaţi să se doteze cu termometre digitale, astfel încât să poată verfiica temperatura corpului angajaţilor sau cumpărătorilor la magazine, saloanele de înfrumuseţare să se doteze cu tot ceea ce ţine de dezinfecţie, de curăţenie, de programarea clienţilor, toate condiţiile pe care noi le-am anunţat încă de acum câteva zile, iar odată cu afişarea lor fiecare om care este interesat, care doreşte să afle aceste condiţii să poată lua act de ele şi să putem să le implementăm cu succes”, a detaliat el.