Evenimentul Zilei > Justitie > Voiculescu poate fi eliberat anul viitor, de Crăciun
Voiculescu poate fi eliberat anul viitor, de Crăciun

Voiculescu poate fi eliberat anul viitor, de Crăciun

Patru titluri a publicat Dan Voiculescu din luna august a anului trecut, de când a fost cazat în Penitenciarul Rahova

De când a ajuns în Penitenciarul Rahova, Dan Voiculescu pare că nu se mai oprește din actul creaţiei literare. Se vehiculează că ar fi scris 16 cărţi. Patru au fost deja aprobate de comisia din pușcărie și editate: „Economia românească”, la Editura Bibliotheca, „Dezvoltarea economică durabilă” , „Omenirea, încotro?” și „Investiții străine directe, vector al dezvoltării economice”, la Editura Niculescu.

Ai carte, ai parte…

Mogulul Antenelor a primit o condamnare de zece ani în Dosarul ICA pe care a început s-o execute anul trecut, în luna august. Reprezentanții Administrației Penitenciarelor au explicat că Voiculescu poate fi eliberat condiționat, pe baza bunei purtări, după ce execută o treime din pedeapsă.

„Comisia de eliberare de la Penitenciarul Rahova se întrunește la o treime din pedeapsă. Profesorul Voiculescu este în continuare demn”, a confirmat și avocatul Gheorghiță Mateuţ, pentru EVZ.

Altfel spus, Voiculescu putea fi eliberat după 40 de luni de închisoare, în jurul datei de 8 ianuarie 2018. Însă activitatea de scriitor, îl poate scoate de după gratii mai devreme. Pentru fiecare două zile de muncă la o carte, condamnatului i se scad trei zile de detenție, dar nu mai mult de o lună. Cele patru cărți scrise deja îl scot acum pe data 8 septembrie 2017. Dacă mai scrie încă șase lucrări științifice (câștig de șase luni din pedeapsă) și mai și lucrează la atelierul de tâmplărie din penitenciar (în jur de două luni câștig din pedeapsă), „Felix” ar mai putea scădea opt luni din pedeapsă. Asta ar însemna că ar fi liber de Crăciun, în 2016.