Evenimentul Zilei > Social > Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul Institutului ”Matei Balș”
Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul Institutului ”Matei Balș”

Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul Institutului ”Matei Balș”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a luat luni o decizie importantă. Vlad Voiculescu a demis managerul interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Univ. Dr. Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate de directorul medical dr. Cătălin Apostolescu.

Vlad Voiculescu a demis managerul interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș

Un comunicat al Ministerului Sănătății prezintă că Vlad Voiculescu a decis luni demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr. Cătălin Apostolescu.

Decizia ministrului Vlad Voiculescu este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.

Vlad Voiculescu a solicitat luni informații cu privire la decesul unui pacient internat la Spitalul Clinic de Urgență Ilfov

Ministerul Sănătății a solicitat, luni dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.

Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului.

Conform noilor informații transmise, pacientul a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Ministrul Sănătății a solicitat începerea unei anchete a Corpului de Control al ministrului

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat începerea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate.