Voiculescu, Antonescu şi Geoană, printre cei mai economi senatori

Voiculescu, Antonescu şi Geoană, printre cei mai economi senatori

Prezidenţiabilii PSD şi PNL, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, sunt atenţi cu modul în care cheltuiesc banii de la Parlament, probabil în încercarea de a evita acuzaţii de genul risipei bugetare pe timp de criză.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Senatlui, în intervalul ianuarie-martie a.c., cei doi lideri figurează în topul celor mai economi aleşi. Totuşi, ei sunt devansaţi de preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu. 

Cel mai "generos" în a cheltuii bani primiţi de la Senat pentru indemnizaţii, transport, cazare, telefon mobil, întreţinerea biroului senatorilor şi deplasări este sentorul UDMR Gyorgy Frunda, care conduce detaşat în top cu 103.208 lei. Lista celor mai scumpi senatori continuă cu nume fără rezonanţă, de la toate partidele parlamentare.

În schimb, cei mai economi sunt Dan Voiculescu, Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Senatorul PC Dan Voiculescu a "costat" bugetul doar 23.990 lei, cu precizarea că acesta a decis să doneze indemnizaţia lunară către Fundaţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce în legislatura trecută a figurat în topul celor mai chiulangii deputaţi, fapt ce a constituit şi una dintre temele de atac electoral, preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a luat revanşa. Senatorul liberal se află printre aleşii care au economisit cel mai mult, chleuielile pentru activitatea acestuia ajungând la 44.243 lei.

La distanţă mică se află preşedintele Senatului şi liderul PSD Mircea Geoană. În total, acesta a încasat 49.475 de lei pentru indemnizaţie, transport, birou parlamentar şi telefon mobil, el neluând bani pe chirie. De câţiva ani, Geoană este însă în centrul unui scandal legat de casele RAAPPS. Liderul PSD a tot promis că va părăsi imobilul respectiv, pe care îl ocupă abuziv încă de pe vremea când era ministru de externe.