Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin: ”Vom colabora cu orice președinte pe care poporul american îl va alege”
Vladimir Putin: ”Vom colabora cu orice președinte pe care poporul american îl va alege”

Vladimir Putin: ”Vom colabora cu orice președinte pe care poporul american îl va alege”

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este gata să coopereze cu Statele Unite ale Americii indiferent de cine va fi noul președinte american după alegerile din 2016. Potrivit Tass, Putin a atras atenția că Rusia și SUA au interese comune foarte importante și că trebuie să coopereze în legătură cu agenda internațională.

''Vom colabora cu orice președinte pe care poporul american îl va alege'', a declarat Putin într-un interviu pentru televiziunea de stat. ''Noi nu cooperăm cu o persoană anume, noi cooperăm cu țara, una dintre cele mai mari și mai influente din lume'', a spus Putin, citat de Tass.

Reuters comentează că Putin, în interviul său, pare să-și atenueze retorica antiamericană după ce a fost deosebit de critic. Relațiile Moscovei cu Washingtonul și alte puteri occidentale au fost puternic afectate de conflictul din Ucraina, relatează Agerpres.

''Suntem în dezacord în multe chestiuni de pe agenda internațională, dar există în același timp ceva care ne unește, care ne determină să cooperăm'', a declarat Putin, potrivit Reuters.