Evenimentul Zilei > International > Putin a ordonat doborârea unui avion de pasageri.TELEFONUL care a pus pe JAR Serviciile de Securitate. DECLARAȚII EXPLOZIVE!
Putin a ordonat doborârea unui avion de pasageri.TELEFONUL care a pus pe JAR Serviciile de Securitate. DECLARAȚII EXPLOZIVE!

Putin a ordonat doborârea unui avion de pasageri.TELEFONUL care a pus pe JAR Serviciile de Securitate. DECLARAȚII EXPLOZIVE!

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat doborârea unui avion de pasageri despre care se credea că a fost deturnat de terorişti care voiau să atace ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci din 2014, dar ordinul nu a fost pus în aplicare întrucât s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat în 2014 ca un avion de pasageri despre care existau informaţii că ar fi avut o bombă la bord să fie doborât, a dezvăluit liderul de la Kremlin într-un documentar.

Astfel, Vladimir Putin Putin a declarat reporterului Andrey Kondrashov că a primit un telefon de la ofițerii responsabili de Jocurile Olimpice de la Sochi, mai exact cu puțin timp înainte de începerea ceremoniei de deschidere, potrivit themoscowtimes.com.

La bordul aeronavei se aflau 110 pasageri, iar mai mult de 40.000 de oameni se aflau pe stadionul pe care urma să se desfăşoare ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice. Putin a povestit că a cerut părerea ofiţerilor de securitate şi i s-a spus că planul de urgenţă pentru astfel de situaţii presupunea doborârea avionului deturnat.

Reamintim că piloţii unui avion turc, la bordul căruia erau 110 persoane, au anunţat că un pasager are o bombă şi le-a cerut să îndrepte avionul spre Soci, afirmă reporterul Andrey Kondrashov.

Putin a declarat că a cerut sfatul agenților de securitate și că a aplicat planul de urgență care se aplică în aceste situații. Putin a completat că oficialii ruşi i-au spus că procedurile de urgenţă în astfel de cazuri stipulează doborârea avionului.

"Le-am spus: acţionaţi în conformitate cu planul", a adăugat preşedintele rus. Câteva minute mai târziu a primit informaţii că a fost o alarmă falsă, a precizat Vladimir Putin.

Prima parte a documentarului, intitulat Putin, a fost postată pe diverse reţele de socializare, inclusiv de un cont YouTube pro-Kremlin. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a confirmat veridicitatea afirmaţiilor lui Putin.

Într-un documentar postat pe internet, liderul de la Kremlin a declarat că în ziua ceremoniei de deschidere a fost informat că un avion pe ruta Ucraina-Turcia a fost deturnat. "Mi s-a spus: un avion din Ucraina la Istanbul a fost deturnat, atacatorii cer să aterizeze la Soci", afirmă Vladimir Putin în film, potrivit site-ul postului BBC News.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.