Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin a ordonat o anchetă severă! Românul era campion mondial la CS:GO
Vladimir Putin a ordonat o anchetă severă! Românul era campion mondial la CS:GO

Vladimir Putin a ordonat o anchetă severă! Românul era campion mondial la CS:GO

Un cunoscut campion de CS:GO a murit în condiții suspecte în Rusia, unde se afla în vizită la iubita lui.

Alex Dincof se afla în Rusia, în orașul Rostov Veliky, acolo unde locuiește o tânără de care s-a îndrăgostit nebuneșete. Zilele trecute, familia lui din România a fost contactată de poliția din Rusia și a fost informată că Alex a murit după ce a căzut de la etajul nouă al unei clădiri din oraș.

În lumea CS GO-ului, Alex erau cunoscut ca sub nickname-ul de ”Fusion”. El era foarte cunoscut în lumea e-sportului și considerat unul dintre cei mai buni jucători la nivel european de CS:GO.

Autoritățile ruse au declarat că băiatul a venit în Rusia pentru a-și vizita iubita și că este foarte posibil să fi suferit o decepție în dragoste care l-a determinat să se sinucidă.

Alex Dincof și-a cunoscut iubita la un turneu de CS GO, în cursul lunii septembrie. Românul locuia în Italia alături se părinții lor.

Familia nu este de acord cu varianta rușilor

Mama lui Alex, Tudorița Dincof a declarat că nu poate fi de acord cu varianța poliției ruse, din care rezultă că fiul ei s-ar fi sinucis.

„Alex nu avea de ce să-și ia viața și nu înțeleg cum s-ar fi putut întâmpla un astfel de accident. Mi-e teamă că l-ar fi ucis cineva”, a declarat Tudorița Dincof, pentru mai mulți apropiați ai familiei.

Medicii legiști din Rusia au efectuat o autopsie în cazul lui Alex Dincof, dar nu sunt foarte clare concluziile medico legale. Familia lui Alex a cerut ca la autopsie să participe și un expert parte dar nu șe știe dacă acesta a fost lăsat să participe sau chiar dacă autopsia a fost efectuată până la acest moment.

„Din păcate comunicarea cu autoritățile din Rostov Velikij nu are loc în timp real și, până în prezent, nu putem spune dacă autopsia a fost efectuată sau nu”, spun apropiați ai familie Dincof.

Cine a fost Alex Dincof

Cei care l-au cunoscut pe Alex spun că acesta avea mereu o stare de spirit pozitivă și că le vine greu să creadă că s-a sinucis.

„În CS:GO ajunsese la cote de excelență, atât de mult încât era considerat unul dintre cei mai buni sportivi europeni și atunci a întâlnit-o pe această fată. Când a plecat în Rusia, strălucea”, spune unul dintre cei care l-au cunoscut.

În orașul rusesc se organizează anual o competiție mondială de CS GO unde participă cei mai buni gameri din lume. Anul trecut, mai exact în septembrie, Alex s-a clasat printre finaliști și a fost felicitat chiar de către președintele rus Vladimir Putin.

Alex a intrat în topul mondial al jucătorilor de CS GO, încă din anul 2015 când a reușit o performanță deosebită la Milan Games Week.

În 2021, Alex deja reușea să se întrețină singur din premiile pe care le le câștiga la competițiile mondiale de CS GO.