Evenimentul Zilei > International > Disperare la Kabul. Noi imagini cu tânărul afgan care s-a filmat pe trenul de aterizare a unui avion. VIDEO
Disperare la Kabul. Noi imagini cu tânărul afgan care s-a filmat pe trenul de aterizare a unui avion. VIDEO

Disperare la Kabul. Noi imagini cu tânărul afgan care s-a filmat pe trenul de aterizare a unui avion. VIDEO

Apar noi imagini cu refugiații afgani care încearcă să scape din Kabul după ce talibanii au preluat puterea duminică.

Unul dintre afganii care au reușit să urce pe trenul de aterizare al unui avion militar, ce transporta refugiați, s-a filmat în timpul decolării. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, dar nu se știe dacă este vorba despre unul dintre cei care au căzut din avion, luni după amiaza, și s-a zdrobit de sol.

Noile imagini au fost filmate de unul dintre afganii care au urcat pe trenul de aterizare al unui avion militar C-17 Globemaster. Acesta se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Kabul, iar clipul redă tocmai aceste momente.

În afară de cel care a filmat, mai sunt cel puțin alți cinci afgani agățați de fuselajul avionului care rulează pe pistă. La un moment dat, aceștia fac semne cu mâna sutelor de compatrioți care s-au strâns de-a lungul pistei, sperând că vor reuși să plece din țara ocupată de talibani.

Disperarea celor care s-au agățat de trenul de aterizare trebuie să fi fost foarte mare, dat fiind că au ignorat pericolul. Avionul de tip cargo zboară la o înălțime de 8.500 de metri și atinge o viteză de croazieră de 830 de kilometri pe oră.

Imaginile de pe aeroportul din Kabul au făcut înconjurul lumii

Luni au apărut mai mute fotografii și videoclipuri în care mii de refugiați afgani luau cu asalt aeroportul încercând să găsească loc într-unul din avioanele care plecau din țară. Parte dintre aceștia s-au agățat de un avion militar, urcând pe trenul de aterizare, iar alții alergau pe lângă aeronava în mișcare, sperând să se urce din mers.

În alte secvențe surprinse ulterior, cu avionul care se ridicase de la sol, apar trupurile unor oamei care se prăbușesc prin aer. Din imagini, dat fiind că nu există informații despre incident, pare că ar fi vorba despre cei care au vrut să scape agățați de trenul de aterizare al aparatului.

Un alt refugiat, s-a strecurat în trenul de aterizare al unui avion militar Boeing C-17 Globemaster, și a fost găsit mort la câteva ore după ce aeronava a decolat de pe Aeroportul Internațional din Kabul.

Tragedia s-a petrecut în contextul în care au fost scene de haos pe Aeroportul Internațional din Kabul, în cursul zilei de luni, după ce sute de afgani au luat cu asalt aerodromul în speranța că vor prinde un ultim zbor.