Vladimir Putin a decis soarta tuturor femeilor din Rusia. Ce se va întâmpla în plin război cu Ucraina

Vladimir Putin a decis soarta tuturor femeilor din Rusia. Ce se va întâmpla în plin război cu Ucraina Sursa foto: Kremlin

Întrebat de un jurnalist dacă femeile vor fi chemate la mobilizarea parțială ordonată luna trecută, Shoigu a răspuns: „Nu. Nu, acest lucru nu a fost în planuri și nu este în planurile de viitor. Nu plănuim și nu vom convoca femei”.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că femeile nu vor fi recrutate în armată în cadrul mobilizării anunţate de preşedintele Vladimir Putin, potrivit Rador.

În timpul unei vizite efectuate, sâmbătă, la centrele de cazare a persoanelor mobilizate din regiunea Moscova, Şoigu a menţionat că recrutarea femeilor nu este prevăzută în planurile referitoare la mobilizare. Portalul Sever Realii precizează că Legea rusă privind mobilizarea permite recrutarea femeilor cu specializare militară, precum medicii, iar decretul lui Vladimir Putin referitor la „mobilizarea parțială” nu prevede scutirea femeilor de la recrutare.

În plus, sunt cunoscute deja cazuri în care medici și asistente au primit ordine de încorporare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Serghei Şoigu a mai asigurat că nici studenţii din universităţile comerciale acreditate de stat nu vor fi vizaţi de mobilizare, după ce, anterior, autorităţile au anunţat că a fost emis un decret care prevede că studenții de la universitățile de stat nu vor fi chemați la arme.

Potrivit lui Şoigu, decretul respectiv urmează să fie modificat.

Revoltele continuă în Daghestan. Zelenski i-a sfătuit pe ruși să își facă „tatuajul morții”

Până acum, guvernatorul Daghestanului, Serghei Melikov a protestat public vizavi de faptul că cetățenii acestei republici sunt mobilizați masiv în armata rusă, pentru a fi trimiși în Ucraina.

Mai nou, mesajul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenki, intitulat ”popoare din Caucaz” a ajuns la marea masă de cetățeni ruși, prin intermediul internetului.

„Acum mă aflu în acea parte a Kievului, unde a trăit Imam Shamil, eroul Daghestanului și al întregului Caucaz, în anii 1860. După cum puteți vedea, Ucraina știe cum să își onoreze eroii. Păstrăm memoria acelor locuri care au combinat culturile popoarelor noastre. Acesta este centrul capitalei noastre. Unul dintre sutele de orașe ucrainene împotriva cărora autoritățile ruse îndreaptă rachete, bombe și trupe. Caucazul știe ce înseamnă acest lucru. Caucazul a văzut acest lucru”, și-a început Zelenski mesajul.