Vladimir Putin, vizat de noi proteste violente. Oamenii au ieșit din case și au blocat o autostradă, poliția a deschis focul. Video

Vladimir Putin, vizat de noi proteste violente. Oamenii au ieșit din case și au blocat o autostradă, poliția a deschis focul. Video sursa foto. EVZ

Mai multe proteste au avut loc în Mahacikala, capitala Daghestanului din Caucazul de Nord, și în alte zone. Protestatarii au blocat autostrada federală după ce a fost declanșată operațiunea de recrutare din ordinul lui Vladimir Putin. Peste 2000 de persoane au fost deja reținute pentru că au participat la aceste manifestări.

Vladimir Putin a reuşit să stârnească propriul popor împotriva măsurilor sale diabolice. O nouă acțiune de mare amploare împotriva mobilizării a debutat luni seara la Mahacikala, capitala Republicii Daghestan, republică autonomă rusă în Caucazul de Nord. Proteste au loc și în oraşul Hasaviurt.

Câteva sute de persoane au ieșit în stradă în capitala daghestaneză Mahacikala. La scurt timp de la debutul protestului, între protestatari și poliție au izbucnit incidente de amploare.

Acțiunile împotriva mobilizării au început în diferite regiuni ale Rusiei în prima zi de recrutare, 21 septembrie. De atunci, conform OVD-Info,, peste două mii de persoane au fost reținute în diferite orașe ale Rusiei, mai ales pe 21 septembrie, unde au fost reținute peste 1.300 de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliția a deschis focul trîgând în aer

Poliția a început să opereze arestări, dar protestatarii s-au luptat şi au opus rezistenţă, după cum reiese din înregistrările video postate pe Telegram.

Oameni de toate vârstele au venit la proteste pentru a-și proteja fiii, frații și soții. Judecând după filmările martorilor oculari, poliția a încercat să disperseze protestatarii cu împușcături în aer. Nu se știe dacă au fost răniți sau deținuți.

 

Cetătenii nemulțumiți de mobilizare s-au adunat și la Nalcik, capitala Republicii Kabardino-Balkaria, unde au sosit şi reprezentanţi ai oficialităților şi autorităţilor locale, care au refuzat să răspundă la întrebarea câți bărbați din republică se preconizează să fie convocaţi.

La Mahacikala a avut loc duminică, pe 25 septembrie, o acțiune împotriva mobilizării. Potrivit surselor de la faţa locului, aproximativ 120 de persoane au fost reținute ieri.

Protestarii au fost bătuți şi torturați cu electroșocuri

Se pare că cei reținuți au fost bătuți și torturați cu electroșocuri la secția de poliție. Opt persoane au fost acuzate de agresarea polițiștilor. Pe 25 septembrie a avut loc o acțiune împotriva mobilizării în localitatea Endirei, din districtul Hasavurt.

Localnicii au blocat Autostrada Federală Hasaviurt-Mahacikala, după ce aproximativ o sută de bărbați au fost convocaţi din sat pentru mobilizare. Localitatea respectivă are mai puțin de 8000 de locuitori.

Poliția a încercat să disperseze protestatarii şi a tras focuri de arme în aer. În aceeași zi, la Nalcik, aproximativ 20 de femei s-au adunat în piața din fața guvernului, criticând războiul și mobilizarea, potrivit celor relatate de meduza.io.