"Miercuri la amiază, la România în direct, mai mulţi ascultători s-au declarat gata să voteze un ofiţer sub acoperire pentru preşedinţia României (tema emisiunii, aţi ghicit, ne-a fost oferită de preşedintele Traian Băsescu, care cere unuia – sau unora – dintre “candidaţii anunţaţi” pentru Cotroceni să-şi recunoască trecutul de ofiţer sub acoperire al unui serviciu secret).

Ascultătorii noştri au invocat câteva motive pentru opţiunea lor: pentru că respectivul candidat ar avea formaţie militară, de exemplu, deci ar fi un tip care ştie ce-i ordinea şi disciplina; că a lucrat în serviciul ţării, pentru că serviciile secrete ale României servesc ţara; că aşa trebuie să fie pentru că aşa şi e deja, numai cei din serviciile secrete ajung la putere ş.a.m.d.", a scris Vlad Petreanu pe blogul său.

Jurnalistul a menţionat că problema reală este însă că nu se ştie ce a făcut şi "şi mai ales ce a comis" în timpul misiunilor sale acest candidat.

"Problema cu un candidat la preşedinţie care are un trecut de ofiţer sub acoperire al unui serviciu secret nu e dacă şi-a servit sau nu patria, dacă e capabil, dacă e inteligent şi ordonat sau dacă e profesionist au ba.

Poate că e toate cele bune la un loc, doar că noi, poporul, care-l votăm şi în slujba căruia trebuie să intre, nu ştim asta. Noi nu ştim şi nici măcar n-avem dreptul legal să aflăm ce a făcut şi mai ales ce a comis ofiţerul sub acoperire în timpul slujbei sale", a subliniat Petreanu.