Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ponta își îngroapă un fost ministru! Scenariu sumbru pentru români: Mai grav decât în 2008…
Ponta își îngroapă un fost ministru! Scenariu sumbru pentru români: Mai grav decât în 2008…

Ponta își îngroapă un fost ministru! Scenariu sumbru pentru români: Mai grav decât în 2008…

Victor Ponta spune că gaura făcută în Buget de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, e mai mare decât cea din 2008 și va ajunge la 14 miliarde de euro anul viitor.

Președintele Pro România Victor Ponta consideră că restructurarea administrației publice sau majorările taxelor sunt singurele soluții posibile după ce actuala guvernare se va încheia.

Fostul premier susține că deficitul bugetului de stat este, în prezent, de aproximativ 8 miliarde de euro, dar există pericolul ca acesta să crească la 14 miliarde din cauza aplicării prevederilor din legea pensiilor și din legea salarizării bugetarilor.

„Nu e o chestie pe care poți s-o faci într-o lună. Dar poți s-o declanșezi – ai ajuns nu la fundul sacului, s-a spart și sacul și nu mai ai bani.(…) Acum este mai rău decît în 2009 [n.r.- după izbucnirea crizei financiare globale].

Gaura lăsată de domnul Teodorovici e mai mare decât gaura lăsată în 2008. E ca la o boală: o tot duci pe picioare. Acum n-o s-o mai poată duce nimeni pe picioare”, a spus Victor Ponta, potrivit site-ului europafm.ro.

„Eu nu cred că e nimeni atît de fraier în țara asta încât să creadă Uite, dom’le, PSD are bani de pensii și salarii, și vin ăia răi de la PNL și de la USR și o să taie.

Toată lumea a înțeles Dom’le, e jale, nu mai au ăștia bani de salarii și pensii.

Și atunci, doamna Dăncilă, într-un stil populist (…), a încercat să spună Vin ăia răi și vă taie, rămînem noi, ăștia buni. Nu crede nimeni.

Dacă schimbi filosofia fiscală, dacă schimbi filosofia administrativă, nu mai e nevoie să faci ce-a făcut Băsescu în 2010”, a adăugat președintele Pro România, potrivit aceleiași surse.