Evenimentul ZileiActualitateVizita Papei ne aduce măsuri speciale de securitate

Vizita Papei ne aduce măsuri speciale de securitate

Vizita Papei ne aduce măsuri speciale de securitate
Vizita Papei Francisc în București, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj va aduce cu sine măsuri de securitate specifice. În primul rând, trebuie să știți că veți avea acces numai după ce veți trece de filtrele de pază.

Agenții se vor asigura că participanții nu au asupra lor arme, materiale explozive sau incendiare, băuturi alcoolice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte precum bețe, bastoane și recipiente din sticlă.

Atenție la îmbulzeală

De asemenea, mijloacele tehnice luminoase sau sonore ce pot tulbura buna desfășurare a activităților și siguranța publicului vor fi interzise. Se recomandă participarea la evenimente fără bagaje voluminoase și animale de companie. Totodată, ca să evitați blocajele și aglomerația ar fi bine să ajungeți din timp în zonele de acces.

Fără școală, de dragul Papei

Vineri, cursurile în toate şcolile din Capitală ar putea fi suspendate. Este prima zi în care Papa Francisc vine în vizită oficială la noi în ţară. Așadar, cele 420 de unităţi de învăţământ din Capitală ar putea săşi suspende cursurile pe 31 mai, având în vedere restricţiile de circulaţie impuse de vizita Papei. Elevii ar ajunge mai greu la şcoli, consideră autorităţile, care spun că primii pelerini sunt aşteptaţi în oraş încă de la mijlocul săptămânii viitoare. O parte dintre unităţile şcolare vor fi închise, parţial, şi joi, pentru ca organizatorii să-şi ia măsurile necesare de siguranţă pe traseul Suveranului Pontif. Decizia finală în privinţa suspendării cursurilor aparţine, însă, Ministerului Educaţiei.

 

 

 


Accesează: