Evenimentul Zilei > Politica > Gelu Vișan: „Statul Ascuns organizează o Lovitură de Stat”
Gelu Vișan: „Statul Ascuns organizează o Lovitură de Stat”

Gelu Vișan: „Statul Ascuns organizează o Lovitură de Stat”

Gelu Vișan reacționează pe Facebook în contextul scandalului de pe scena politică, izbucnit odată cu refuzul premierului Grindeanu de a demisiona din funcție, susținând că „Statul ascuns” organizează o lovitură de Stat.

Fostul deputat PDL, actual membru al PMP, scrie pe contul său de socializare despre criza politică din România și scandalul din DNA, apreciind că acestea au cauze mult mai profunde decât cele care se văd la prima vedere: „Cauza fundamentală este modul de funcționare al partidelor politice, atacul permanent asupra acestora și Statul Profund”

„In orice țară democratică, partidele politice sunt coloana vertebrală a democrației. Nu există democrație în afara partidelor, în mod special a celor parlamentare, putere și opoziție. In toate țările democratice, rolul partidelor este recunoscut și respectat. In România, partidele dunt călcate permanent în picioare, se vorbește permanent de o clasă politică perimată, de înlocuirea ei, este diminuat intenționat rolul partidelor. Lăsând la o parte lipsa de experiență democratică a partidelor, care de multe ori au deficiențe instituționale, în România rolul partidelor este luat de Statul Profund, de Numiți”, acuză Vișan pe Facebook.

PSD a RUPT ACORDUL cu UDMR. Grindeanu REVINE în cărți!

„Există un fenomen premergător dictaturii, acela prin care "Numiții", chiar și aleșii, după ce se văd pe posturi, calcă în picioare deciziile politice. Partidele în Democrație se exprimă prin Parlament, Puterea Legislativă, care este Sinonimul Democrației. Parlamentul are rolul fundamental, primordial în Democrație. Nu există Democrație fără Parlamenent și fără partide. Puterea Executivă, Guvernul, este modul concret prin care Parlamentul, Partidele își pun programele în aplicare. Justiția și Puterea Judecătorească în general este chemată să asigure ordinea iar Preșidinția reprezintă Statul”, precizează membrul PMP.

„La ora la care discutăm, câțiva numiți au confiscat Puterea Executivă și Puterea Judecătorească: Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu și Laura Codruța Koveși. Din Mișcările pe care le-au făcut, inclusiv chemarea președintelui executiv al PSD și a șefului Comisiei pentru Controlul SRI la DNA, concluzia este că cei trei acționează simultan și în colaborare. Puterea Judecătorească și Puterea Executivă, mai puțin Președenția, au fost confiscate deci de trei oameni. In Știința Politică, pentru această acțiune concertată nu există decât un termen: Lovitură de Stat”, mai precizează Gelu Vișan pe Facebook. 

Udrea: „Sunt ținta DNA, acum se vede și cu probe cum lucrează Kovesi!”