Evenimentul Zilei > Politica > PSD a rupt acordul cu UDMR. Grindeanu revine în cărți!
PSD a rupt acordul cu UDMR. Grindeanu revine în cărți!

PSD a rupt acordul cu UDMR. Grindeanu revine în cărți!

Social-democrații au anulat ședința în care social-democrații ar fi trebuit să dezbată o serie de proiecte legislative care acordă mai multe drepturi minorităților naționale. Decizia politică a PSD vine în contextul în care social-democrații ar fi bătut aseară palma cu UDMR ca maghiarii să participe la demiterea premierului Sorin Grindeanu la schimb cu susținerea PSD pentru proiectelele dorite de UDMR.

Ședința comună a comisiei juridice, a celei pentru drepturile omului și a celei pentru administrație publică din Camera Deputaților a fost anulată, marți, prin SMS, de către liderii PSD. Membrii UDMR au plecat vizibil iritați de la lucrările comisiei.

  • Care este miza? Cele trei comisii ar fi trebuit să discute o serie de proiecte de lege negociate luni seară cu UDMR, în vederea sprijinului acordat de parlamentarii maghiari la moțiunea de cenzură de miercuri prin care PSD vrea să-l demită pe premierul Sorin Grindeanu

 

  • Care sunt efectele? Fără cele 30 de voturi ale parlamentarilor UDMR, coaliției PSD-ALDE îi va fi mai greu să-l demită din funcție pe premier.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: