Evenimentul Zilei > International > Virusolog de renume: Milano? Milano este o bombă!
Virusolog de renume: Milano? Milano este o bombă!

Virusolog de renume: Milano? Milano este o bombă!

Renumitul profesor Massimo Galli a vorbit despre riscul reintroducerii măsurilor de izolare în condițiile pericolului ca numărul contagiunilor să crească din nou.

Situația din Milano, capitala economică a Italiei, „este o bombă” din cauza numărului mare de persoane infectate care circulă, cu riscul de a provoca un nou val de contagiuni, a estimat vineri, reputatul virusolog Massimo Galli.

„Au fost multe persoane care au rămas închise acasă în condițiile în care erau bolnave”, deoarece nu au putut fi testate, a explicat profesorul Massimo Galli, șeful departamentului de boli infecțioase din prestigiosul spital milanez Sacco, într-un interviu acordat cotidianul La Repubblica.

„Avem un număr foarte mare de persoane infectate care se întorc în stradă”, a adăugat el, referindu-se la reluarea treptată a activităților industriale și comerciale și la ridicarea treptată a măsurilor de izolare, începută pe 4 mai în Italia. El a remarcat riscul de reinstituire a măsurilor restrictive, dacă cifrele de contagiune încep să crească din nou.

„Este un fapt că redeschiderea țării poate prezenta probleme. Regiunea noastră (Lombardia, din care Milano este capitala) ar putea fi nevoită să revină la izolare, dar și anumite zone din Piemont și Emilia-Romagna”,a spus el, scrie 20 Minutes.

Lombardia și capitala Milano sunt zonele cele mai afectate de epidemia Covid-19, cu aproape 15.000 de decese la peste 80.000 de cazuri, Italia în ansamblu înregistrând aproape 30.000 de decese din mai mult de 215.000 de cazuri.

Imagini cu multe persoane, multe dintre ele fără măști, care se plimbau de-a lungul canalelor din Milano pentru a lua un aperitiv la apusul soarelui, au ținut primele pagini ale ziarelor italiene.

„Există momente în care poți fi în mod legitim enervat și acesta este unul din ele  : imaginile de ieri sunt rușinoase”, a postat pe Facebook primarul din Milano, Giuseppe Sala, amenințând că va închide această zonă.