Aproximativ o sută de elevi din clasele primare ale Colegiul Național Bănățean din Timișoara au lipsit, miercuri, de la cursuri. Situația a alarmat conducerea școlii, care a aflat de la părinți că ar fi vorba despre o viroză, copiii dureri de burtă și vărsături, astfel că nu i-au mai trimis la școală. Conform procedurii, direcțiunea școlii a informat Inspectoratul Școlar și

Direcția de Sănătate Publică Timiș, instituție care a declanșat imediat o anchetă epidemiologică în unitatea de învățământ. „Am constatat că de dimineață, la ciclul primar, a lipsit un număr foarte mare de copii. Din 660 de elevi au lipsit aproximativ 100. S-a luat legătura cu părinții și mulți ne-au spus că este vorba de o viroză, de un virus. Luni a venit la școală un copil care avea simptome de vărsături”, a relatat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

Dr. Melania Arion, de la DSP Timiș, spune că ”în urma investigațiilor am constatat că la niciun spital din Timișoara nu s-a prezentat, în Urgențe, niciun copil cu simptomele anunțate”. Este posibil ca părinții să nu își mai fi trimis copiii la școală pentru a pleca în mini-vacanța de 1 Decembrie. Pe de altă parte, o parte din copii au venit, joi, la ore.

În continuare s-au prelevat probe alimentare și se verifică dacă nu cumva problemele au apărut în urma alimentației.