Evenimentul Zilei > Actualitate > Virus SUSPECT la o școală din Timișoara. Peste 100 de elevi au lipsit de la ore
Virus SUSPECT la o școală din Timișoara. Peste 100 de elevi au lipsit de la ore

Virus SUSPECT la o școală din Timișoara. Peste 100 de elevi au lipsit de la ore

Autoritatea de Sănătate Publică din Timișoara face investigații după ce miercuri, la Colegiul Național Bănățean din oraș peste 100 de copii nu au ajuns la ore. Medicul școlar suspectează o formă de viroză însă, ancheta DSP a scos la iveală o situație cel puțin bizară.

Aproximativ o sută de elevi din clasele primare ale Colegiul Național Bănățean din Timișoara au lipsit, miercuri, de la cursuri. Situația a alarmat conducerea școlii, care a aflat de la părinți că ar fi vorba despre o viroză, copiii dureri de burtă și vărsături, astfel că nu i-au mai trimis la școală. Conform procedurii, direcțiunea școlii a informat Inspectoratul Școlar și

Direcția de Sănătate Publică Timiș, instituție care a declanșat imediat o anchetă epidemiologică în unitatea de învățământ. „Am constatat că de dimineață, la ciclul primar, a lipsit un număr foarte mare de copii. Din 660 de elevi au lipsit aproximativ 100. S-a luat legătura cu părinții și mulți ne-au spus că este vorba de o viroză, de un virus. Luni a venit la școală un copil care avea simptome de vărsături”, a relatat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

Dr. Melania Arion, de la DSP Timiș, spune că ”în urma investigațiilor am constatat că la niciun spital din Timișoara nu s-a prezentat, în Urgențe, niciun copil cu simptomele anunțate”. Este posibil ca părinții să nu își mai fi trimis copiii la școală pentru a pleca în mini-vacanța de 1 Decembrie. Pe de altă parte, o parte din copii au venit, joi, la ore.

În continuare s-au prelevat probe alimentare și se verifică dacă nu cumva problemele au apărut în urma alimentației.