Un nou virus periculos. Poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi

Un nou virus periculos. Poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi Sursa foto: Arhiva EVZ

A apărut un virus care poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi. Microsoft a lansat o actualizare importantă și le-a recomandat utilizatorilor să o instaleze pentru a nu avea probleme. S-a descoperit că hackerii pot intra în calculatorul utilizatorilor, dacă aceștia se conectează la rețelele Wi-Fi din cafenele, aeroporturi, biblioteci, hoteluri, dar și alte spații publice. Aceste rețele nu sunt foarte bine securizate.

Un nou virus care poate intra prin Wi-Fi

Actualizarea, care poartă numele CVE-2024-30078, este disponibilă acum atât pentru dispozitivele cu Windows 10, cât și pentru cele cu Windows 11. Este mai mult decât necesară pentru cei care folosesc rețelele de Wi-Fi des. Eeprezentanții Microfost a declarat că aceasta îi va împiedica pe hackeri să intre în dispozitiv.

Microsoft

Microsoft . Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Recomandările Microsoft

„Un atacator neautentificat ar putea trimite un pachet de rețea malițios către un sistem adiacent care utilizează un adaptor de rețea Wi-Fi. Asta ar putea permite executarea de cod de la distanță”, a confirmat Microsoft în notele sale de lansare.

hackeri, Rusia

Hackeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Microsoft le-a mai recomandat celor care obișnuiesc să utilizeze o rețea Wi-Fi publică să investească într-un VPN. Este vorba de o rețea virtuală privată, pe bază de abonament, care ține hackerii departe.Riscul ca hackerii să preia accesul la datele personale este foarte mic cu VPN, potrivit Fanatik.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum ne dăm seama dacă un computer este monitorizat

Utilizatorii care au găsit vreun clic pe linkuri mai dubioase trebuie să verifice dacă au noi bare de instrumente, linkuri sau preferințe. Un alt truc pentru a verifica dacă laptop-ul sau calculatorul sunt urmărite este atunci când ajungi pe un site web complet diferit chiar dacă tu ai tastat altceva.

Cei care au suspiciuni pot scana calculatorul cu programul de scanare de siguranță Windows Live OneCare. Mare atenție la site-urile pe care intrați. Puteți avea probleme de la reclame sau de la diverse jocuri, au declarat specialiștii Microsoft.