Evenimentul Zilei > Politica > Virgil Popescu despre remanierea sa din funcție: E prea mult să facem speculații. Mie mi-e teamă doar de Dumnezeu VIDEO
Virgil Popescu despre remanierea sa din funcție: E prea mult să facem speculații. Mie mi-e teamă doar de Dumnezeu VIDEO

Virgil Popescu despre remanierea sa din funcție: E prea mult să facem speculații. Mie mi-e teamă doar de Dumnezeu VIDEO

Ministrul Energiei a evitat să răspundă la întrebările legate de o eventuală remaniere a sa din funcție, deși jurnaliștii au insistat mult pe acest subiect. Virgil Popescu a spus doar că nu dorește să se facă speculații pe această temă și că el își face treaba în continuare.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a evitat să comenteze zvonurile privind o posibilă remaniere a sa din funcție. Întrebat în mod repetat, miercuri, într-o conferință de presă, dacă el crede că va fi remaniat sau dacă s-a gândit vreodată să demisioneze, ministrul nu a dat un răspuns concret, în ciuda insistenței jurnaliștilor.

„E prea mult să facem speculații pe această tema. Nu mie trebuie să-mi puneți această întrebare. Cine vine într-o funcție se gândește că nu este pe viață. Mie mi-e teamă doar de Dumnezeu. Eu imi fac treaba ca să treacă oamenii de această iarna complicată. Îmi voi face treaba în continuare“, a spus Virgil Popescu.

Remaniere amânată

Între timp, se pare că remanierea Guvernului a fost amânată, cel puțin până la începutul lunii septembrie. Până atunci ministrul Energiei trebuie să vină cu soluții concrete în ceea ce privește prețurile la energie. PNL a declarat că Virgil Popescu are susținerea partidului.
Ministrul Energiei a declarat, tot miercuri, că plafonarea tarifelor la energie va fi aplicată și la iarnă.

„Vă asigur că Ministerul Energiei ştie ce are de făcut. Dacă există acest plafon, este clar că nimeni nu va plăti peste acest plafon. E logic acest lucru, iar taxele şi impozitele pe zona de gaze naturale sunt foarte mari pentru depăşirea unui anumit preț“, a mai spus ministrul Energiei, potrivit Antena 3.

Moțiune împotriva lui Virgil Popescu

Liderul USR a anunțat că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei. Cătălin Drulă a declarat Virgil Popescu nu a reușit să țină sub control prețurile la energie.

„USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare.
După trei ani în care ministrul a fost doar un spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriașe la energie și sărăcesc pe zi ce trece.
Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse și în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă“, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.