Decizia sa a fost aspru taxată în mediul online, unde s-au format tabere pro şi contra.

"Pentru unii, faptul că-mi mănânc cel mai bun prieten poate suna oribil! Dar, pentru mine, decizia a fost o nimica toată! Dacă nu mâncam eu calul, îl mâncau viermii. Dintotdeauna, noi, oamenii, am mâncat animale pentru a supravieţui. Animale la care am ţinut şi pentru viaţa cărora am fost responsabili.

Pe care le-am hrănit în fiecare zi şi pe care le-am mângâiat seara. În ultima vreme, se pare că acest lucru a devenit inacceptabil. Mi-au rămas 154 de kg de carne macră de la cal. Suficientă să hrănesc oameni înfometaţi. Cine sunt eu să fac mofturi?

Cum să refuz carnea şi alte animale sănătoase să fie ucise pentru a-mi asigura cina? Dintotdeauna am iubit natura şi am înţeles că trebuie să facem parte din ea. Pentru mine, nu a existat o alternativă", a scris Helen, pe contul personal de Facebook.

Aceasta a mai mărturisit că a mâncat carnea în aproape şapte luni. Mai mult, a împărţit şi prietenilor care, spune ea, au recunoscut că aceea a fost cea mai bună carne pe care au mâncat-o în toată viaţa lor, potrivit publika