Evenimentul Zilei > Social > Violonista Sarah Chang prezintă în România prima ei iubire
Violonista Sarah Chang prezintă în România prima ei iubire

Violonista Sarah Chang prezintă în România prima ei iubire

Este unul dintre cei mai mari violoniști ai lumii și revine în fața publicului de la noi, astăzi, cu un concert care i-a marcat drumul în muzică: Max Bruch, concertul no 1 in G minor

Zeița viorii concertează la Sala Palatului din București, de la ora 19.30. Sarah Chang vine în România cu un repertoriu pe care l-a învățat încă de la vârsta de 5 ani, pentru audițiile la prestigioasa școala Julliard din New York. La 8 ani a debutat cu Filarmonica din New York fără repetiții și, un an mai târziu, a devenit cea mai tânără violonistă din istorie care a înregistrat un album. Yehudi Menuhin a declarat că Sarah Chang este „violonista ideală, cea mai minunată, perfectă, pe care a auzit-o vreodată ”.

Sarah Chang, care a împlinit 35 de ani, are o carieră de 27 de ani, mii de concerte cu cele mai mari orchestre ale lumii și cu cei mai mari dirijori, deține cele mai prestigioase premii și este adorată de public. Energia și precizia cu care dansează printre note, trăirile autentice, eleganța și magnetismul unic cu care stăpânește scena și publicul o situează pe Sarah Chang în topul celor mai mari violoniști ai lumii. Sarah Chang a fost oaspetele Festivalului Enescu în 2001, 2003 și 2015. Ea cântă pe o vioară „Guarneri del Gesu”, fabricată în 1717.

Stelele Rockului Românesc

Festivalul Stelele Rockului Românesc revine pe scena de la Arenele Romane, astăzi, începând cu ora 19:00. Evenimentul este prezentat de Cristian Hrubaru și îl are ca invitat special pe legendarul Nicu Covaci, liderul formației Phoenix. Iată trupele: Altar (Cluj-Napoca), Negura Bunget (Timișoara), Bucovina (Iași), Luna Amară (Cluj- Napoca), Truda (Cluj-Napoca), Trooper. Evenimentul se ține în cortul amenajat în incinta Arenelor Romane.