Evenimentul Zilei > Social > Violeta Alexandru, nemulţumită de numărul şomerilor: Mediul de afaceri reclamă nevoia de sprijin
Violeta Alexandru, nemulţumită de numărul şomerilor: Mediul de afaceri reclamă nevoia de sprijin

Violeta Alexandru, nemulţumită de numărul şomerilor: Mediul de afaceri reclamă nevoia de sprijin

Violeta Alexandru şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că numărul şomerilor nu scade deşi oferte de muncă sunt.
Numărul şomerilor care nu scade de ani de zile deşi  sunt ofertete de muncă făcute de angajatori, totuşi rămâne o problemă, a scris ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: „Astăzi la Slobozia. 5000 beneficiari de șomaj tehnic, 20 milioane lei. 2000 dintre ei beneficiari ai măsurii de susținere a 41,5% din salariul angajatului. Problema rămâne numărul șomerilor (4300 la zi) care nu scade de ani de zile. În pofida ofertelor de muncă; multe-puține dar sunt. Mă tot gândesc la soluții, printre altele și la posibilitatea de a permite participarea la cursuri de formare pentru cei cu doar 4 clase, pentru mai multe calificări (sunt foarte puține standarde ocupaționale pentru cei cu 4 clase: îngrijitor spații verzi, operator deratizare, ajutor bucătar, agent de curățenie). Să le creștem și acestor oameni șansele de a-și găsi un loc de muncă. Pentru că acesta este obiectivul meu, oamenii să muncească în România”, a scris ministrul pe contul său de Facebook.

Este pentru a doua oară în decurs de o săptămână când ministrul Muncii se referă la lipsa de interes a şomerilor faţă de locurile de muncă oferite de mediul privat. Violeta Alexandru sublinia joi, după o vizită la Alba Iulia, că o întristează faptul că angajatorii nu găsesc persoane interesate să lucreze.

„Mediul de afaceri reclamă nevoia de sprijin în contextul secetei, dat fiind specificul agricol al zonei. Sunt cereri pe care le voi transmite și colegilor mei de la ministerele de resort. Perioada noiembrie-martie este cea mai dificilă în agricultură iar anul acesta cu atât mai mult.

La Casa de Pensii, din păcate, persistă ghișeul la care pensionarul așteaptă aplecat. Așa e natura clădirii/construcției care nu permite un spațiu cu mese și scaune, mi s-a spus. Nu voi renunța la acest proiect – foarte apreciat când pensionarii intră în casele de pensii din București. Întârzieri în soluționarea dosarelor nu sunt. Urmăresc în fiecare casă de pensii; vreau să ajungem la zero întârzieri peste tot. Am preluat o serie de probleme privind soluționarea pensiilor comunitare în legătură cu Portugalia. Nu sunt multe dar nu mă implic funcție de număr. Voi intra în contact cu autoritățile responsabile de acolo”, a scris ministrul pe social media
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: