Evenimentul Zilei > International > Violențe și agresiuni sexuale. Bine ați venit la Disney World
Violențe și agresiuni sexuale. Bine ați venit la Disney World

Violențe și agresiuni sexuale. Bine ați venit la Disney World

În parcul Disney World din Orlando, reclamațiile împotriva clienților au crescut îngrijorător

Sub costumele și măștile zâmbitoare ce poartă marca Disney, există ființe umane. Regizorul Arnaud Des Pallières s-a infiltrat în acest univers unde lucrurile nu sunt mereu ce par a fi, realizând doxcumentarul „Disneyland, mon vieux pays natal”.

Distracția roz pălește însă când lucrătorii din acest parc relatează despre condiții de muncă absolut teribile. Tocmai pe site-ul din Orlando, Florida, trei angajați de la Walt Disney World au depus plângeri în ultima lună, susținând că au fost victimele agresiunii clienților.

Spre exemplu, o femeie în vârstă de 36 de ani, ce purta costumul Mickey Mouse, a declarat că a fost atacată de o doamnă în vârstă, care a lovit-o în cap atât de tare încât șocul i-a provocat dureri mari la nivelul vertebrelor cervicale.

În mod bizar, justiția a stabilit că acest caz nu intră sub incidența legii penale, bunica lovindu-l pe Mickey pentru a-i arăta nepotului său că nu trebuie să se teamă de el, și nu cu intenția de a o răni pe femeia ascunsă sub costum, scrie Slate.

O altă angajată, în vârstă de 36 de ani, care lucrea în costumul Minnie Mouse, a acuzat un bărbat în vârstă de 61 de ani că i-a apucat sânii. Bărbatul ar fi început să ceară personajului o îmbrățișare, înainte de a începe să atace sexual angajata.

Abonat la un program de loialitate care îi permite să viziteze parcul în mod regulat, bărbatul fusese deja acuzat că a comis fapte similare la începutul acestei luni, asupra unei alte angajate.

Ca pedeapsă, el a fost interzis din parcurile Disney, dar nu și din lanțurile hoteliere care le înconjoară.

Agresorii pot dormi liniștiți

Tot în decembrie, o femeie în vârstă de 18 ani ce purta un costum de Donald Duck a fost agresată de un client în vârstă de 60 de ani.
Bărbatul i-a cerut mai întâi un sărut, înainte de a începe să o pipăie.

Când femeia a început să se îndepărteze pentru a pune capăt agresiunii, bărbatul a urmărit-o apoi a reușit să-și bage mâinile sub costumul ei.

Justiția a estimat că, din cauza „circumstanțelor atenuante” legate de starea mentală a agresorului, reclamațiile în acest caz au fost clasate.

Totuși, Disney susține că acordă o mare atenție bunăstării și siguranței angajaților. „Avem diferite modalități de a ne proteja membri echipei”, a spus unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei. „Ceea ce include și agenții de poliție gata să intervină, dacă este necesar”.

În noiembrie, un alt client a fost acuzat că a agresat sexual o actriță care o juca pe Ariel, micuța sirenă. Dosarul a fost clasat iar acest bărbat poate dormi liniștit și își poate pregăti senin următoarea vizită la Disney World.