Sub costumele și măștile zâmbitoare ce poartă marca Disney, există ființe umane. Regizorul Arnaud Des Pallières s-a infiltrat în acest univers unde lucrurile nu sunt mereu ce par a fi, realizând doxcumentarul „Disneyland, mon vieux pays natal”.

Distracția roz pălește însă când lucrătorii din acest parc relatează despre condiții de muncă absolut teribile. Tocmai pe site-ul din Orlando, Florida, trei angajați de la Walt Disney World au depus plângeri în ultima lună, susținând că au fost victimele agresiunii clienților.

Spre exemplu, o femeie în vârstă de 36 de ani, ce purta costumul Mickey Mouse, a declarat că a fost atacată de o doamnă în vârstă, care a lovit-o în cap atât de tare încât șocul i-a provocat dureri mari la nivelul vertebrelor cervicale.

În mod bizar, justiția a stabilit că acest caz nu intră sub incidența legii penale, bunica lovindu-l pe Mickey pentru a-i arăta nepotului său că nu trebuie să se teamă de el, și nu cu intenția de a o răni pe femeia ascunsă sub costum, scrie Slate.

O altă angajată, în vârstă de 36 de ani, care lucrea în costumul Minnie Mouse, a acuzat un bărbat în vârstă de 61 de ani că i-a apucat sânii. Bărbatul ar fi început să ceară personajului o îmbrățișare, înainte de a începe să atace sexual angajata.

Abonat la un program de loialitate care îi permite să viziteze parcul în mod regulat, bărbatul fusese deja acuzat că a comis fapte similare la începutul acestei luni, asupra unei alte angajate.

Ca pedeapsă, el a fost interzis din parcurile Disney, dar nu și din lanțurile hoteliere care le înconjoară.

Agresorii pot dormi liniștiți

Tot în decembrie, o femeie în vârstă de 18 ani ce purta un costum de Donald Duck a fost agresată de un client în vârstă de 60 de ani.
Bărbatul i-a cerut mai întâi un sărut, înainte de a începe să o pipăie.

Când femeia a început să se îndepărteze pentru a pune capăt agresiunii, bărbatul a urmărit-o apoi a reușit să-și bage mâinile sub costumul ei.

Justiția a estimat că, din cauza „circumstanțelor atenuante” legate de starea mentală a agresorului, reclamațiile în acest caz au fost clasate.

Totuși, Disney susține că acordă o mare atenție bunăstării și siguranței angajaților. „Avem diferite modalități de a ne proteja membri echipei”, a spus unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei. „Ceea ce include și agenții de poliție gata să intervină, dacă este necesar”.

În noiembrie, un alt client a fost acuzat că a agresat sexual o actriță care o juca pe Ariel, micuța sirenă. Dosarul a fost clasat iar acest bărbat poate dormi liniștit și își poate pregăti senin următoarea vizită la Disney World.