În motivarea deciziei, judecătorul explică și cum fost pusă în pericol viaţa a 150.000 de oameni care au participat la un protest pe tema OUG 13, din anul 2017, scrie Digi24.

Judecătorul spune că huliganii au mers în Piaţa Victoriei cu singurul scop: de a deturna protestul. Deşi era a treia zi în care oamenii ieşiseră în stradă, nu ştiau care e miza.

„Dorind să profite de un context social ce le era favorabil, inculpații, aflați într-un conflict continuu cu autoritatea de stat, în orice formă s-ar încorpora aceasta, au dorit să creeze o atmosferă de haos generalizat”, se arată în motivarea Judecătoriei Sector 1.

Magistratul explică, în document, că violenţele puteau duce la urmări foarte grave, chiar la moartea unor protestatari paşnici.

„Instanța arată că doar intervenția în forță a jandarmilor și maniera cerebrală în care au reacționat cei aproximativ 150.000 de protestatari pașnici au fost cauzele ce au limitat efectele distructive ale acțiunilor inculpaților. Faptele săvârșite prezintă o gravitatea ridicată, implicarea în acțiuni violente împotriva agenților puterii publice într-o zonă foarte aglomerată demonstrând o agresivitate ridicată a inculpaților și o incapacitate a acestora de a-și guverna emoțiile, trăirile”, se arată în motivare.