Evenimentul Zilei > International > VIOLENȚE în Brazilia! Indienii au fost ARESTAȚI după ce au atacat clădirea Parlamentului
VIOLENȚE în Brazilia! Indienii  au fost ARESTAȚI după ce au atacat clădirea Parlamentului

VIOLENȚE în Brazilia! Indienii au fost ARESTAȚI după ce au atacat clădirea Parlamentului

Un protest pașnic al membrilor triburilor indiene din Brazilia a devenit violent, iar poliția a folosit gaze lacrimogene. Indienii susțin că guvernul încearcă să revoce statutul de zonă protejată pe care îl au în prezent anumite zone ale junglei amazoniene.

Poliția militară braziliană a tras cu gaze lacrimogene și a folosit gloanțe de cauciuc împotiva indienilor, care au tras ca răspuns cu săgeți și au aruncat cu sulițe împotriva forțelor de ordine.

 

Poliția a declarat că protestatarii se apropiaseră prea mult de clădirea congresului brazilian.

„Indienii nu au respectat acordul pe care l-au încheiat cu poliția" în privința limitelor acceptate ale protestului, a declarat un oficial al poliției. „Ei amenințau să pătrundă cu forța în cladirea Congresul", a mai spus acesta.

La protest au participat mii de membri ai triburilor indiene ce purtau îmbrăcăminte tradițională. Evenimentele ce au avut loc săptămâna aceasta în capitala Brazilei arată problemele cu care se confruntă triburile indigene în lumea modernă, precum și încercările lor de a-și apăra pământurile ancestrale în fața încercărilor fermierilor brazilieni și a industriei agricole de a acapara aceste terenuri cu forța sau folosind acte falsificate.

„Am purtat pe umeri 200 de sicrie ce simbolizează genocidul si moartea suferite de către populația indigenă din Brazilia din cauza autorităților și a aliaților lor, marile corporații agroindustriale" a declarat Klebe Karipuna membru al asociației COIAB, o asociație pentru apărarea drepurilor indienilor.

Câțiva protestatari au fost răniți în timpul protestelor și nu se cunoaște dacă au fost răniți în rândul forțelor de ordine. Organizatorii au declarat că cel puțin patru persoane au fost arestate, însă fără a exista o confirmare din partea poliției în ceea ce privește numărul de arestări.(Globonews)

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News