Evenimentul Zilei > Justitie > Violator în serie, despăgubit de Statul Român
Violator în serie, despăgubit de Statul Român

Violator în serie, despăgubit de Statul Român

Un violator în serie, care a încercat să își abuzeze până și mama, a beneficiat de reducerea pedepsei și mii de euro despăgubiri, pentru condiții ”nercorespunzătoare” în detenție. Toate acestea, în urma sesizării Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Potrivit unei sentințe definitive a Curții de Apel Oradea emisă la sfârșitul lunii decembrie 2018, inculpatului Petru Cristea Hera i s-a redus pedeapsa cu 180 de zile și a primit și despăgubiri în valoare de 3.000 euro de la Statul Român.

Proaspăt eliberat din pușcărie, unde a ajuns, condamnat pentru trei violuri şi tot atâtea tentative, unele chiar cu tâlhărirea victimei, Hera a fost eliberat condiţionat pe 21 septembrie 2017, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsa de 3 ani şi 520 de zile de închisoare. Pedeapsa I s-a dat după ce, în 2014, a încercat să violeze o orădeancă. Imediat ce a ajuns acasă s-a năpustit asupra mamei sale, a bătut-o încercând să o imobilizeze pentru a o viola. Femeia a necesitat 4 zile de îngrijiri medicale.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: