Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Ovidiu Vîntu: „Grindeanu nu putea lua cu japca guvernul, fără Ponta”
Sorin Ovidiu Vîntu: „Grindeanu nu putea lua cu japca guvernul, fără Ponta”

Sorin Ovidiu Vîntu: „Grindeanu nu putea lua cu japca guvernul, fără Ponta”

Sorin Ovidiu Vîntu a comparat toată situaţia politică actuală cu un serial de televiziune, însuşindu-i fiecărui actor un corespondent din realitate.

„Nu știu câți dintre voi sunteți pasionați de istorie dar sunt convins că o parte dintre voi a urmărit măcar un episod din serialul de televiziune ‘Spartacus’. Pentru cei care nu l-au văzut am să fac un mic rezumat, pentru a-i ajuta să înțeleagă, printr-o pildă istorică, ce se întâmplă azi în România. Nu o să vă plictisesc cu începutul poveștii, ci o să pornesc din momentul în care Spartacus era slugă (la vremea aceea se numea sclav) la un bogătaș pe nume Batiatus. Spartacus era o slugă bună care lupta în arenă pentru și în numele lui Batiatus, aducându-i acestuia din urmă multă glorie și mulți bani. La un moment dat, Batiatus, care se dovedește astfel un stăpân rău și parșiv, îi face o nefăcută lui Spartacus. Șucărit rău pe parșiv, eroul nostru se înhăitează cu unul Crixus și, printr-un atac bine ticluit, îi scoate mațele ticălosului și-i ia și ditai viloiul cu japca”, a scris Vîntu.

Vîntu a subliniat şi faptul că personajele din scena politică, deşi se aseamănă foarte bine cu cele din serial, au şi câteva deosebiri majore.

„Cu toate că povestea este cam aceeași, între eroii din antichitate și cei de azi există câteva mici deosebiri:

1. Spartacus n-a ajuns sclav de bunăvoie, Grindeanu s-a rugat să fie acceptat drept slugă a lui Dragnea.

2. Spartacus i-a adus lanistului și glorie și bani, Grindeanu nu numai că nu i-a dat niciun sfanț lui Dragnea, dar i-a făcut praf și reputația.

3. Crixus era slugă doar la Batiatus. Ponta a intrat slugă la trei stăpâni, Ghiță, SIE și SRI iar, mai nou, și-a descoperit și afinitățile galice (asta-i ‘pour les connoisseurs’).

4. Spartacus putea să ia viloiul lui Batiatus și fără Crixus. Grindeanu nu putea lua cu japca guvernul, fără Ponta”, a mai scris Vîntu pe pagina personală de Facebook.