Evenimentul Zilei > Social > Viktor Orbán prelungeşte restricţiile. Cum vor decurge Sărbătorile de iarnă la vecinii noştri
Viktor Orbán prelungeşte restricţiile. Cum vor decurge Sărbătorile de iarnă la vecinii noştri

Viktor Orbán prelungeşte restricţiile. Cum vor decurge Sărbătorile de iarnă la vecinii noştri

Ungaria va menţine până pe data de 11 ianuarie 2021 restricţiile în vigoare, inclusiv interzicerea circulaţiei după ora 20, a anunţat luni, 7 decembrie, premierul ungar, Viktor Orbán.

Ungaria va menţine până la 11 ianuarie restricţiile pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, inclusiv interdicţia de circulaţie nocturnă care va rămâne în vigoare şi în noaptea de Anul Nou, în timp ce guvernul analizează cum vor decurge sărbătorile de Crăciun.

Premierul Viktor Orban a făcut anunţul în care a cerut populaţiei să respecte aceste măsuri în aşteptarea demarării campaniei de vaccinare pentru care marţi va fi deschis un registru.

Ungaria va menţine până cel puţin la 11 ianuarie 2021 restricţiile în vigoare

De abia pe 21 decembrie vom putea decide dacă de Crăciun vor exista excepţii, a scris premierul Orban pe contul său de Facebook. Interdicţia de circulaţie nocturnă, instituită la 11 noiembrie rămâne în vigoare şi în noaptea de Revelion, astfel încât nu vor avea loc tradiţionalele petreceri de sfârşit de an, a precizat Viktor Orbán.

Pe de altă parte, guvernul ungar face tot ceea ce este posibil pentru a facilita vaccinarea populaţiei cât mai repede posibil. Soluţia este vaccinul. Mâine va fi lansat registrul prealabil şi toţi vom putea fi vaccinaţi, a adăugat el.

Ungaria analizează deja vaccinul rusesc Sputnik V, dar a comandat peste 12 milioane doze de vaccin de la diferite companii farmaceutice occidentale

Pachetul include peste 6,5 milioane de unităţi de vaccin dezvoltat de compania britanică AstraZeneca, 4,3 milioane de la compania americană Janssen Pharmaceutica şi alte 4,3 milioane de la Pfizer BioNtech (SUA/Germania).

Între timp rămâne în vigoare uzul obligatoriu al măştilor de protecţie în spaţiile publice, în condiţiile în care au fost închise restaurantele, barurile, muzeele şi teatrele, pe lângă interdicţia de circulaţie între orele 20:00 seara şi 05:00 dimineaţa.

Budapesta a raportat azi 3.870 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus şi 116 noi decese din cauza COVID-19

Aşadar, în ultimele 24 de ore Ungaria, o ţară cu 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat 3.879 noi cazuri de COVID-19 şi 116 decese, cifre net mai scăzute decât recordul anterior de 6.819 de cazuri din 29 noiembrie şi 193 de decese raportate sâmbătă.

Numărul total al cazurilor de infecţie a ajuns în prezent la 254.148, iar al deceselor din cauza COVID-19 la 5.984. Aproximativ 8.000 de persoane sunt spitalizate, din care 647 sunt la terapie intensivă, informează Agerpres.