Război la nivel mondial între marii producători de vaccinuri. AstraZeneca, un pericol?

Război la nivel mondial între marii producători de vaccinuri. AstraZeneca, un pericol?

Potrivit La Stampa, mass-media precum Bloomberg, Wall Street Journal, New York Times, au început un bombardament mediatic împotriva AstraZeneca, atac suportat şi de oamenii de ştiinţă americani, care au îmbrăţişat cauza firmelor de casă.

O greșeală în dozare ar fi făcut posibilă obținerea unei eficacități de 90%. Oamenii de știință încă nu explică de ce.

AstraZeneca şi Universitatea Oxford, recent, au admis că erori de producţie ar fi putut să vicieze rezutatele preliminare ale experimentării vaccinului Covid-19. Dar că această eroare ar fi favorizat descoperirea unei metode de administrare mai eficientă.

 AstraZeneca va face un nou test după îndoieli cu privire la datele privind vaccinul

După cum relatează Sole 24 Ore, în timpul testelor s-ar fi întâmplat o „eroare de dozaj care ar fi permis vaccinului” să obţină o acoperire eficientă de 90% şi că s-ar fi verificat de la aplicarea mai amplă la cea mai puţin amplă.

„Regimul cu două doze complete a demonstrat o eficacitaate de 62% pe un lot de 8.900 de persoane. Dar asupra participanţilor la trialul restrâns cărora li s-a administrat din greşeală la început o jumătate de doză şi apoi una întreagă ca a doua administrare, aceasta ar fi atins o eficacitate de 90%”. Eroarea ar fi putut mobiliza, deci, o interesantă descoperire: o primă doză a activat răspunsul sistemului imunitar la Sars-Cov-2, antrenând organismul la primirea unei doze complete într-un fel mai eficace.

Vorbim despre progrese care sunt normale în procesul de experimenare al medicamentelor şi vaccinurilor şi pe care pandemia le-a accelerat la maxim. AstraZeneca şi Universitatea Oxford au demonstrat o mare transparenţă pe care alte grupuri ca Pfizer n-a avut-o, preferând să se limiteze să declare eficacitatea fără dubii a vaccinurilor lor.