Important! Vaccinul AstraZeneca funcționează foarte bine şi la vârstnici

Important! Vaccinul AstraZeneca funcționează foarte bine şi la vârstnici

Vaccinul Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și gigantul medicamentului AstraZeneca a generat un răspuns foarte bun la vârstnici.

Vaccinul AstraZeneca, cunoscut sub numele de AZD1222, ar putea fi fabricat în miliarde de doze după noile rezultate care arat că este un vaccin relativ sigur - deși efectele secundare au fost mai mari decât pentru un vaccin împotriva meningitei.

Aşadar, vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford produce un răspuns imun similar și la tineri și la vârstnici, iar reacțiile adverse au fost mai puțin întâlnite la cei vârstnici, a anunțat marți producătorul farma britanic AstraZeneca.

”Este încurajator să vedem că răspunsurile imunogenetice au fost similare la adulții tineri și vârstnici, ira reaactogenicitatea a fost mai redusă la adulții în vârstă, unde severitatea Covid-19 este mai mare”, a spus un purtător de cuvânt de la AstraZeneca.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Rezultatele se adaugă la suma de probe de până acum privind siguranța și imunogenicitatea AZD1222”, a spus reprezentantul companiei.

Vestea că vârstnicii dobândesc un răspuns imun de la vaccin este una extrem de bună

Vaccinul AstraZeneca și cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech sunt principalele favorite în cursa pentru primul vaccin al unei mari companii farma ce va primi aprobarea autorităților. Uniunea Europeană a încheiat deja un acord pentru cel puțin 300 de milioane de doze ale potenţialului vaccin anti-Covid-19 realizat de AstraZeneca și și-a rezervat și 200 de milioane de doze din vaccinul Pfizer - BioNTech.

Michael Ryan, șeful Organizației Mondiale a Sănătății în caz de urgență a declarat: „Acum trebuie să trecem la studii mai mari, din lumea reală, dar este bine să vedem mai multe date, mai multe produse care trec în această fază foarte importantă a descoperirii vaccinului”.

AZD1222 este unul dintre cele 23 de vaccinuri Covid-19 care sunt testate în studiile clinice, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Studiile în care mii de voluntari primesc fie un vaccin, fie placebo sunt necesare pentru a ști cu siguranță dacă vreun vaccin previne infecția cu SARS-Cov-2 și cât de bine funcționează acel vaccin.

Toți voluntarii care au primit vaccinul au dezvoltat anticorpi neutralizanți împotriva Covid-19. Cu toate acestea, participanții care au primit o singură injecție de vaccin nu au produs semnificativ mai mulți anticorpi decât cei care s-au recuperat de la Covid-19, informează statnews.com.