Consilierul lui Trump, dr. Fauci, afirmă că vaccinul împotriva Covid-19 ar putea fi gata peste câteva săptămâni.
Omul de știință, cel mai cunoscut medic epidemiolog din lume, a declarat că primele doze vor fi limitate și vor ajunge la oameni după realizarea unei prioritizări, iar distribuirea acestuia va dura „câteva luni, până în 2021” înainte ca vaccinul să fie disponibil pe o scară mai largă.

Vaccinul  COVID-19 va fi gata până în decembrie, spune cel mai celebru medic din lume

Un vaccin Covid-19 „sigur și eficient” ar putea fi gata până la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit consilierului lui Donald Trump, Dr. Anthony Fauci. Acesta a spus că primii care vor beneficia de vaccin vor fi oamenii care lucrează în sistemul medical, precum și cei care sunt în categoria cu cel mai mare risc de a ajunge la complicații în urma infectării.

Un e-mail trimis de un șef al NHS Trust a dezvăluit că Serviciului de Sănătate i s-a spus să aibă pregătită o schemă de vaccinare a personalului până la începutul lunii decembrie.

Vorbind la emisiunea lui Andrew Marr, dr. Anthony Fauci a confirmat declaraţia președintelui american Donald Trump că un vaccin ar putea fi gata. Pentru a se produce mai repede Statele Unite au donat un miliard de dolari pentru vaccinul Oxford University-AstraZeneca, asigurând 400 de milioane de doze.

Guvernul Marii Britanii a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin

Dr Fauci a declarat duminică la BBC: „Vom ști dacă un vaccin este sigur și eficient până la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Dar întrebarea este, odată ce aveți un vaccin sigur și eficient, cum îl puteți distribui cât mai repede oamenilor care au nevoie de el? Cantitatea de doze care va fi disponibilă în decembrie nu va fi cu siguranță suficientă pentru a vaccina pe toată lumea, va trebui să așteptați câteva luni până în 2021”, a declarat Fauci

Anthony Fauci: Există o mișcare anti-știință

Mai mult, dr. Fauci a spus că a identificat în SUA o mișcare anti-știință și a precizat faptul că liderii și persoanele publice pot susține sau sabota mesajele transmise de cercetători. El și-a exprimat îngrijorarea că oamenii cu atitudine anti-știință vor fi și anti-vaccin, ceea ce va crea o problemă în rândul categoriilor de risc.

Dr. Fauci a mai spus că majoritatea britanicilor nu li se va administra un vaccin până mai târziu în 2021: „Acest lucru ar putea începe până la sfârșitul acestui an, începutul lunilor ianuarie, februarie, martie anul viitor”, informează Daily Mail.