Evenimentul Zilei > Actualitate > Viitorul lui Dincă: în libertate! „Asta înseamnă achitare directă”
Viitorul lui Dincă: în libertate! „Asta înseamnă achitare directă”

Viitorul lui Dincă: în libertate! „Asta înseamnă achitare directă”

Gheorghe Dincă ar putea scăpa de închisoare din cauza unei greșeli evidente: „nu există acte care să o declare pe Luiza moartă, așadar nimeni nu poate fi acuzat de o faptă care nu există”, a declarat avocatul familiei Melencu, Tonel Pop.

Gheorghe Dincă este trimis în judecată, în dosarul Caracal, pentru mai multe capete de acuzare, printre care și omor calificat în cazul Luizei Melencu, caz în care nu există un certificat constatator de deces. Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a vorbit despre această situație, sugerând că Dincă ar putea scăpa datorită acestei greșeli.

Avocatul Tonel Pop a subliniat că, în cazul Luizei Melencu, ”nu numai că nu există certificat de deces, dar nu există nici certificat constatator al morții – act medico-legal sau administrativ care să constate decesul”. Privind testele ADN, avocatul amintește că-n cazul Luizei ”nu s-a găsit absolut nimic”, astfel ”din punct de vedere strict legal, Luiza nu este moartă”.

„Mai departe, pe acest raționament, Luiza nefiind moartă din punct de vedere juridic – adică n-are nici certificat constatator și, evident, nici certificat de deces, n-are nicio constatare a unei instanțe de judecată care s-o declare moartă din punct de vedere juridic – l-au trimis în judecată pentru moartea unei persoane care, din punct de vedere tehnic, juridic, nu este moartă.” subliniază avocatul, întrebând retoric: ”Cum să acuzi pe cineva că a omorât o persoană care, din același punct de vedere juridic, nu este mort?”.

„Asta înseamnă o achitare directă pe articolul 16, alineatul 1, litera a.), care precizează ”fapta nu există”. Dacă nu există o faptă, nu poți să acuzi pe cineva că a comis-o” a afirmat avocatul Tonel Pop, pentru DCNews.