Este cazul politicianului care, vreme de ani buni, a fost pe buzele tuturor, fie de bine, fie de rău. I s-a spus ”eminența cenușie” a PSD, fiind suspectat că a fost parte la toate deciziile majore din cadrul partidului.

Cariera lui Viorel Hrebenciuc în ”politica mare” a început în 1992, când a fost director de campanie electorală al PDSR. Între 1992 și 1996 a fost secretar general al Guvernului, iar din 1996 și până în 2000 a făcut parte din Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale în Camerei Deputatilor.

În perioada 2003 – 2004 a fost președinte al Comisiei Parlamentului României pentru Integrare Europeană și președinte la Comisia Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale.

În ultimii ani, Viorel Hrebenciuc nu a mai avut funcții publice. Reporterii EvZ l-au la orele prânzului, la o terasă din cartierul Primăverii, exact când încheia prânzul în compania unui alt bărbat. El a fost dealtfel cel care a insistat să plătească nota, întârziind puțin în restaurant.

La aproape 68 de ani, Hrebe nu este străin de noile tehnologii, solicitâdu-i ospătarului să plătească prin intermediul aplicației de pe telefon. De altfel, și la ieșirea din restaurant a folosit telefonul, dar pentru o convorbire, care s-a prelungit până când a urcat în mașină.