Evenimentul Zilei > Justitie > Videanu a cerut instanței să fie lăsat să meargă în Arabia Saudită
Videanu a cerut instanței să fie lăsat să meargă în Arabia Saudită

Videanu a cerut instanței să fie lăsat să meargă în Arabia Saudită

Adrian Videanu a cerut, marţi, la ICCJ, prin intermediul avocatului său, încuviinţarea instanţei să părăsească ţara în perioada 25 aprilie - 9 mai, pentru a merge în Arabia Saudită să poarte negocieri cu cumpărători de marmură, el fiind singurul exportator din România.

Avocatul său, Cristian Ene, a afirmat că firmele fostului ministru sunt singurele exportatoare de marmură din România şi că acesta trebuie să poarte negocieri cu persoane interesate de achiziţia de marmură şi să încheie contracte pentru exportarea acestui material.

Judecătorii instanţei supreme au rămas în pronunţare şi urmează să decidă dacă îi vor permite lui Videanu să părăsească ţara, informează Mediafax.

Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar în dosarul Bica 2.

Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro în care era cercetat Videanu.

Astfel, arată procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.

În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin intervenţiile sale în sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.