Instanța supremă a Americii a dat câștig de cauză, joi, administrației Trump, statuând că solicitanții de azil nu au dreptul la o audiere în fața unui tribunal federal înainte de a fi expulzați din Statele Unite, o manevră juridică curentă menită să lungească la infinit șederea lor.

Decizia Curții Supreme a fost luată cu 7 voturi pentru și 2 împotrivă, iar acest lucru este interesant, deoarece ea depășește cu mult fractura dintre judecătorii numiți de președinții Republicani și cei numiți de Democrați.

Chestiunea era de a vedea dacă o lege federală privind imigrația, care vizează reducerea procedurilor de solicitări de cereri de azil false, nefondate, încălca drepturile imigranților la o procedură corectă, în virtutea Constituției.

Majoritatea zdrobitoare a judecătorilor a decis că Congresul avea într-adevăr puterea de a autoriza agențiile guvernamentale să expulzeze solicitanții de azil, fără a le mai acorda o audiere în fața unei curți federale.

„În timp ce străinii care și-au stabilit legături în această țară au dreptul de a beneficia de o procedură regulată în cadrul procesului de expulzare, curtea a judecat cu mult timp în urmă că Congresul este abilitat să stabilească condițiile de intrare a unui străin în această țară și, prin consecință, un străin, în pragul intrării sale inițiale, nu poate pretinde să aibă drepturi mai importante”, a scris judecătorul Samuel Alito în numele majorității, scrie Dreuz.

La decizie s-au raliat și judecătorii considerați mai de stânga ai Curții Supreme, cu excepția a două, Sonia Sotomayor și Elena Kagan.

Dosarul a fost creat atunci când Vijayakumar Thuraissigiam, originar din Sri Lanka, a fost deținut de autoritățile americane după ce a intrat în Statele Unite venind din Mexic.

Thuraissigiam nu îndeplinea condițiile necesare pentru a obține statutul de refugiat, deoarece nu avea nici un document care să demonstreze că ar risca să fie persecutat dacă ar fi trimis înapoi în Sri Lanka.

Decizia Curții Supreme americane reprezintă o mare victorie pentru Donald Trump, în perspectiva apropiatelor alegeri prezidențiale, întârindu-i discursul anti-imigrație, dar și o mare înfrângere pentru Stânga globalistă, promotoarea politicii granițelor deschise fără nici un fel de restricții.